Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo creëer je dezelfde kapsels als de grote sterren

Acteurs en actrices zetten al jaren de trend op het gebied van kapsels. Ook popsterren en – tegenwoordig – influencers spelen een belangrijke rol in het bepalen van het haarmodebeeld. Tijd voor een nieuwe look? Dan is het meestal gewoon een kwestie van een voorbeeld zoeken en dat aan je kapper laten zien. Maar dan is het daarna de kunst om dit zelf thuis te imiteren. Je gaat immers niet elke dag terug naar de kapsalon om je haar weer in het juiste model te brengen.

De perfecte wet look

Eén van de kapsels die je de laatste jaren steeds vaker ziet, is de wet look. Van Kim Kardashian tot Gigi Hadid, je ziet er veel beroemdheden mee rondlopen. Vaak denkt men dat een wetlook kapsel voorbehouden is aan mensen met stijl haar, maar ook als je golvend of krullend haar hebt, kun je er een fantastisch resultaat mee bereiken.

Het kapsel vereist slechts een minimum aan styling, terwijl het heel cool oogt. Het heeft iets nonchalants over zich, maar tegelijkertijd iets chics. Je creëert de wet look door vochtig (niet kletsnat!) haar te bewerken met gel in combinatie met haarolie. Je brengt het haar in het juiste model met een borstel, grove kam of met je vingers. Ben je tevreden over het resultaat? Fixeer het dan door er haarlak op te spuiten.

De tijdloze boblijn

Al in 1909 bedacht een Franse kapper de boblijn, een kapsel waarbij al het haar op dezelfde lengte wordt geknipt. Je kunt een boblijn ook prima combineren met een recht geknipte pony. Die twee versterken elkaar dan in feite nog. De boblijn behoort tot de categorie halflange kapsels en er bestaan diverse varianten van. Juist hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte variant te vinden.

Het is niet ingewikkeld om dit type kapsel de volgende dag weer in het juiste model te brengen. Het is slim om haarolie te gebruiken, deze olie zorgt ervoor dat je haar mooi gaat glanzen. Het helpt bovendien om pluizig haar goed te kunnen fixeren. Om het model te behouden kun je haarlak gebruiken.

Vitamines voor je haar

Het belang van gezonde voeding voor een mooi kapsel is groot. Mooi haar groeit uit gezonde haarfollikels en die gezondheid hangt nauw samen met wat jij zoal eet. Je kunt voedingssupplementen gebruiken om je haar altijd precies de juiste vitaminen te geven.

Beeld: NL Beeld