Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig: After-acteur Chance Perdomo (27) overleden

Perdomo schitterde onder andere in de After-films, de Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina en Gen V.

Gisteren kwam zeer verdrietig nieuws naar buiten over Chance Perdomo: de acteur is omgekomen bij een ongeluk. Perdomo was nog maar 27 jaar.

Motorongeluk

Zijn manager meldt dat het om een eenzijdig motorongeluk gaat. Hoe het drama heeft kunnen plaatsvinden is niet bekendgemaakt. Wellicht dat er later nog meer details naar buiten komen over de dood van de jonge acteur.

"Zijn passie voor de kunsten en zijn onstilbare honger voor het leven werden ervaren door iedereen die hem kende. En zijn warmte zal blijven voortbestaan in zijn dierbaren", valt te lezen in een verklaring van Perdomo's management.

Ster in de After-films

Chance was een acteur wiens ster rijzende was. De Britse Amerikaan werd in 1996 geboren in Los Angeles, maar groeide op in Southampton, in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast had Perdomo ook latino-roots van zijn moeders kant.

Als acteur brak hij door in een aantal BBC-producties, waaronder de dramafilm Killed by My Debt. Voor die rol sleepte hij zelfs een nominatie voor beste acteur bij de British Academy Television Awards binnen. Het echte succes volgde niet lang erna, toen Chance in 2018 gecast werd in de Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina. 

Drie jaar erna, in 2021, deed Perdomo zijn intrede in de derde After-film After We Fell. Chance speelde het personage Landon. Ook in de twee After-producties die in 2022 en 2023 verschenen was de jonge acteur te zien.

De laatste tv-serie waarin hij te zien was, is Gen V, een spinoff van de superheldenserie The Boys. Ook de producenten van Gen V hebben van zich laten horen nadat bekend werd dat Perdomo op tragische wijze om het leven was gekomen. In een verklaring noemen ze hem 'charmant' en 'een enthousiaste natuurkracht'. Ook zeggen ze dat Perdomo altijd zeer vrolijk, aardig en lief was. "Zelfs schrijven over hem in het verleden is raar", aldus de tv-makers.

Bron: NU.nl | Beeld: NL Beeld / Avalon