Heb jij ook wel eens last gehad van ‘de ick’?

Maak kennis met het fenomeen 'de ick'.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je bent aan het daten, maar ineens doet iemand iets waar je volledig op afknapt. Dit heet ook wel ‘de ick‘. We horen het fenomeen steeds vaker, maar wat betekent het nou precies? Wij leggen het je uit.

De ick

Afknappers hebben we natuurlijk allemaal wel eens meegemaakt bij iemand. En hey, dat is ook helemaal normaal. We zeggen immers niet voor niets dat niemand perfect is, toch?

Toch komt het wel eens voor dat je ineens heel erg afknapt op iemand, omdat diegene een bepaald ding zegt of doet wat je nog nooit eerder hebt gezien. Dit noemen we de ick. Het gekke ervan? Vaak is het ook nog eens een heel klein ding waar we op afknappen. Denk bijvoorbeeld aan een Samsung-telefoon in plaats van een iPhone, of wanneer iemand geen hand voor de mond doet voordat ze gaan hoesten. Hoewel dit kleine dingen zijn, kan dit een groot verschil maken wanneer je met iemand aan het daten bent.

Voordelen

Toch kan de ick ook best voordeliger werken tijdens het daten. Wellicht is dat ene dingetje namelijk wel een openbaring waardoor jij je tóch beseft dat diegene het niet is voor jou. Enne, vaak hebben we van tevoren al een bepaald gevoel bij iemand, waardoor de ick waarschijnlijk alleen maar een bevestiging gaat zijn. Best handig eigenlijk.

Zó kom je er overheen

Toch kan je alsnog wel het gevoel hebben dat degene waar je mee date misschien wel the one is, ook al heb je de ick gekregen van iets. En hoewel het lastig is om van deze bepaalde ick af te komen, is het mogelijk. De belangrijkste manier om hier overheen te komen is communicatie – duh!

Wanneer je hier toch last van gaat krijgen, maak het bespreekbaar. Ga het gesprek aan en vertel waar jij zo erg op afknapt. Daarnaast is het ook belangrijk om hetgeen wat jou de ick geeft, zoveel mogelijk te negeren. Focus je op de positieve dingen. Wellicht kom je er zo al snel achter of je je over de ick heen kan zetten, of niet.

Bron: NSMBL | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws