Comeback alert: de scrunchie is terug van weggeweest

Wait, what?

Geloof het of niet, maar de scrunchie maakt anno 2024 weer een comeback. In 2020 was het retro-elastiek helemaal hot and happening, maar verdween daarna toch al snel weer uit het modebeeld. Tot nu. Want wat blijkt? De scrunchie komt écht terug.

Comeback

Hoewel we de scrunchie in eerste instantie alleen maar gebruikten om ons haar vast te maken tijdens het opdoen van onze make-up of om ons haar eventjes snel vast te doen tijdens het sporten, zagen we hem in 2020 vaak als ander accessoire dienen. Zo droegen de VSCO-meiden van 2020 de scrunchie vaak als armband om hun pols.

Toch zien we steeds vaker dat oude trends een comeback maken. Zo ook bij de scrunchie. En dan zul je misschien nu wel denken: ‘Maar hele oude trends maken toch meestal een comeback?’ Ja, dat klopt. De scrunchie is er namelijk al wel langer dan 2020. In de jaren tachtig én negentig was het elastiekje namelijk ook al een trend.

Perfecte combinatie

Waar we de scrunchie na 2020 vervingen door extravagante haarbanden, spelten en haarclips, zijn menig mode liefhebbers toch weer in de ban van de scrunchie. Zo vinden zij dat het elastiekje de ‘perfecte combinatie van stijl en comfort’ is. Het geeft een echte flair aan de haarstijl, ook al is het een knot, een hoge paardenstaart of een messy bun. Daarnaast kun je het elastiekje in verschillende maten, kleuren en printen kopen, waardoor er altijd wel eentje is die bij jouw outfit past. Hoe leuk!

Inspiratie

Zoek jij toch nog wat inspiratie om je haar te stylen met een scrunchie? Wij geven je een aantal voorbeelden:

Zo zie je maar weer: de keuze is reuze als het gaat om scrunchies stylen. Ben jij fan van de comeback van de elastiekjes, of zag jij ze liever achterblijven in 2020?

Bron: Girlscene | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws