Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mascha’s trendreport: alles wat je wil weten over de Cowboy trend

'Deze trend gaat veel verder dan alleen fashion, het is ook de countrymuziek die helemaal terug is.'

Elk nummer duikt influencer Mascha Feoktistova (37) in een andere beauty of lifestyle trend die ze online heeft opgepikt.

Country

"Een trend waar je op dit moment niet omheen kunt, is de cowboy-trend. Deze gaat veel verder dan alleen fashion, het is ook de countrymuziek die helemaal terug is. Bovendien zie je op TikTok veel filmpjes van meiden die aan het linedancen zijn."

"Het begon allemaal een paar jaar geleden met Lil Nas X, die een countrynummer uitbracht. Tot dat moment was de cowboylook en de bijpassende muziek een beetje een Amerikaans, rechts dingetje, te ver van je bed voor jonge mensen. Maar toen een zwarte gay artiest deze van origine zwarte muziek inclusief cowboylook terug claimde, begonnen jonge mensen het ineens ook cool te vinden."

Ode

"En toen volgde afgelopen januari de Louis Vuitton-mannenshow van creative director Pharrell Williams, die een ode was aan de cowboy. Met grote hoeden, opvallende buckle belts, western prints en natuurlijk de boots. Ook Beyoncé viel tijdens haar Renaissance Tour al op door haar metallic cowboyhoeden, een trend die massaal werd opgepikt door haar fans. Tijdens de Grammy Awards verscheen de zangeres in full cowboy-look, inclusief witte hoed, en kondigde ze meteen een countryalbum aan. Ze deed het tijdens New York Fashion Week nog eens dunnetjes over en droeg een sparkling zilveren cowboy-tenue met bijpassende laarzen."

Pharrell Williams bij de Louis Vuitton-mannenshow

"En ook Kim Kardashian omarmde de trend al en liet zich in een western-look zien tijdens het Super Bowl weekend. Het kan niet missen dat we hier de komende maanden veel van terug gaan zien in het modebeeld."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Haar

"Je haar kun je bij deze look in verschillende stijlen dragen: de bekende twee vlechten, gestraight zoals Beyoncé en Kim Kardashian deden, of messy hair à la Dolly Parton zoals Miley Cyrus bij de Grammy’s had. Ik ben benieuwd of we in Nederland ook cowboyhoeden gaan dragen, het is toch niet helemaal iets wat bij ons klimaat past."

"Gregor en ik zijn in Amerika al wel naar een yee-haw cowboy shop geweest. Daar hebben we originele leren cowboyboots gekocht, voor onszelf en voor Mila. Dat hoort namelijk wel bij deze trend: de producten moeten authentiek en kwalitatief goed zijn. We hebben de man van de winkel, die natuurlijk niets wist van de trend, gezegd: ‘Wacht maar af, er komen hier straks allemaal Gen Z’ers cowboy goodies kopen.’ Onze hele vakantie hebben we de leukste countrymuziek geshazamed en nu luister ik het op repeat, het is oprecht heel mooi!"

Beeld: Nine Ijff, NL Beeld