Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Science says: op deze leeftijd zijn vrouwen het meest aantrekkelijk

Overigens geldt voor de mannen iets heel anders...

Misschien heb je je weleens afgevraagd of je nu op je mooist bent, of dat je beauty-piek al geweest is of juist nog moet komen. Nou, goed nieuws: in Finland is namelijk onderzoek gedaan naar de leeftijd waarop vrouwen het meest aantrekkelijk worden gevonden.

Onderzoek

Hoewel schoonheid natuurlijk hartstikke subjectief is, konden Finse wetenschappers het niet laten om er een onderzoek op los te laten. Zij hebben daarvoor maar liefst 12.500 mannen en vrouwen tussen de 18 en 50 jaar aan de tand gevoeld over de aantrekkingskracht die ze voelen voor dames in verschillende leeftijdsgroepen. Met zoveel deelnemers kunnen de resultaten natuurlijk niet uit de duim gezogen zijn, en dus zijn we razend benieuwd op welke leeftijd vrouwen het knapst worden gevonden.

Geslachtsrijpe twintigers

Bevind jij je momenteel in je twintiger jaren? Dan is de kans groot dat je door zowel mannen als vrouwen op dit moment het aantrekkelijkst wordt gevonden. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen het vaakst mooi worden gevonden tussen de twintig en dertig jaar. Enne, niet alleen een afgetraind lichaam of een knap koppie zijn hier de reden voor. Onbewust zien de ondervraagden deze leeftijdsgroep namelijk als het meest 'geslachtsrijp'. Sounds crazy, maar het is nu eenmaal hoe onze hersenen werken.

Mannen

Fun fact: bij de mannen zit het een tikje anders. Zij worden in hun dertiger en veertiger jaren namelijk het aantrekkelijkst gevonden. Volgens het onderzoek vallen vrouwen tot 35 jaar vooral op oudere mannen, maar gaan ze wanneer ze de 35 gepasseerd zijn, liever voor een jongere vent. Overigens slaan ze dan meestal niet een toy boy aan de haak, maar worden ze verliefd op een man die één à twee jaar jonger is.

Natuurlijk is dit super interessant, maar we willen toch even benadrukken dat schoonheid van alle leeftijden is.  Cliché, maar waar!

Bron: Girlscene | Beeld: Emily in Paris