Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Noël van Kleef over rol in Buenas Chicas: 'Heel vet'

'Mijn personage is het meest onvoorspelbaar'

Gouden Televizier-Ring Gala 2023 - Blauwe Loper

In Buenas Chicas maakt Noël van Kleef haar speelfilm-debuut als daredevil Allegra. In gesprek met Grazia vertelt Noël meer over haar rol, favoriete scène én wat ze hoopt dat de toekomst career wise voor haar in petto heeft.

Debuut

In Buenas Chicas neemt Noël de rol van daredevil Allegra voor haar rekening. Hoewel Noël als actrice al behoorlijk wat ervaring heeft opgedaan, maakt ze in Buenas Chicas haar speelfilm-debuut. “Dit is inderdaad mijn allereerste speelfilm”, vertelt Noël enthousiast als we met haar bellen. “Ik ben het wel gewend om voor de camera te staan, maar een film schieten is toch anders. Dat ik één van de hoofdrollen voor mijn rekening mocht nemen, is iets heel vets! Ik was eerst wel zenuwachtig, maar dat is een stuk minder geworden. Dat kwam vooral omdat ik twee heel leuke meiden (Susan Radder en Britt Scholte, red.) naast me heb staan.”

Verhaal Buenas Chicas

In de film gaan beste vriendinnen Allegra en Coosje (Britt) met Billie (Susan) mee naar Spanje om haar te steunen tijdens een werkproject. Hoewel de vriendinnen elkaar door dik en dun steunen, zijn ze behoorlijk verschillend van elkaar. “Mijn personage is het meest onvoorspelbaar; je weet nooit wat ze gaat zeggen of doen”, lacht Noël. “Ook is ze heel loyaal en heel ongeremd. Dat maakt het zo leuk om deze rol voor mijn rekening te nemen. Allegra is niet book smart, maar street smart. Ik denk dat mensen dat wel kunnen waarderen aan haar als ze de film kijken.”

Voor Noël was het heel leuk om een personage te spelen dat niet op haarzelf lijkt. “Ik ben in het echte leven echt totaal niet ongeremd. Ik zou wel willen dat ik dat wat meer ben. Het zou wel fijn zijn als ik net wat minder over dingen blijf nadenken, en wat meer zou zeggen wat ik denk.” Maar er zijn ook overeenkomsten tussen Noël en haar personage. “Ik ben ook wel street smart. Ik heb mijn kennis niet alleen opgedaan uit boeken, maar ook door gewoon te doen.”

Favoriete scène

Voor de film mocht Noël werken op een wijngaard in het zonnige Spanje. Maarre, ze mocht ook een bulldozer besturen. Iets wat ze fantastisch vond om te doen. “Ik vond het heel vet om in de bulldozer te rijden. Dat voelde ook als een once in a lifetime opportunity.

Voordat Noël de bulldozer mocht besturen, kreeg ze een korte uitleg. “Dat was gewoon op de dag zelf. Ik kreeg een lesje van een half uur en daarna mocht ik zelf al in de bulldozer rijden. Het was een beetje een handen-en-voeten-uitleg. De man die me uitlegde hoe de bulldozer werkt, sprak namelijk geen Engels en ik geen Spaans”, lacht Noël. Gelukkig was er een tolk op locatie die hen kon helpen.

Wishlist

Noël heeft inmiddels al een mooie carrière opgebouwd. Zo kennen we haar van Spangas, Goede Tijden, Slechte Tijden en van De Verraders. Wat zou ze in de toekomst allemaal nog meer willen doen? "In deze film laat ik mijn komische kant als actrice zien. Ik zou ook wel een rol in een dramafilm willen hebben, zodat ik ook een andere kant van mezelf kan laten zien en me daarin kan ontwikkelen."

Ook ziet Noël het wel zitten om opnieuw mee te doen aan een programma. "Ik heb natuurlijk de musicalopleiding gedaan, maar door het acteren is het zingen een beetje verwaterd. Ik zou dat graag weer oppakken. Meedoen aan The Masked Singer zou ik echt fantastisch vinden. Daar sta ik zeker voor open. Ze mogen me bellen hoor, haha."

Buenas Chicas draait vanaf 7 maart in de bioscoop. 

Beeld: NL Beeld