Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Patty Brard, Holly Mae Brood en Eva van de Wijdeven serie Patty: 'Iedereen wil Patty zien'

Ook deelt Patty dat ze best zenuwachtig is voor de première.

Vanavond is het zover en gaat de langverwachte serie Patty, over het leven van Patty Brard, in première. De rol van Patty wordt vertolkt door niemand minder dan Holly Mae Brood (die de jonge Patty speelt) en Eva van de Wijdeven (die de rol van een oudere Patty voor haar rekening neemt). Aangezien we enorm uitkijken naar de serie, belden we met Holly Mae, Eva én Patty herself om alvast een sneak peek te krijgen.

Afleveringen

Vanavond gaat Patty in première op de Huishoudbeurs in Amsterdam én zijn de eerste afleveringen ook op Videoland te zien. Hoewel Eva, Holly Mae en Patty de afleveringen inmiddels al hebben gezien, blijft het spannend dat het grote publiek de serie straks ook kan kijken. “We zijn heel blij met het resultaat”, deelt Holly Mae. “Het blijft wel gek en spannend dat iedereen de serie straks kan zien. Deze serie is zo’n ding geworden, dat iedereen Patty wil zien. Dat maakt het extra spannend. Ik denk dat heel veel mensen de serie echt leuk gaan vinden.”

In de serie komt het veelbewogen leven van Patty aan bod, en dat maakt de première ook voor haar extra spannend. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo tegen een première heb opgezien als deze. Omdat het als een spiegel voor je is, maar het is ook mijn eerste éigen première. Zo zie je maar weer: voor alles is een eerste keer”, lacht Patty.

Will Koopman

De serie Patty werd niet zomaar door iemand gemaakt, maar door een van de bekendste regisseurs van Nederland: Will Koopman. Will regisseerde onder meer de films Eerste Hulp Bij Kerst, Alles op tafel, April, May and June en de series Één grote familie, Familie Kruys en Oogappels. Toen Will Patty benaderde met een plan voor een serie over haar leven, kon Patty haar bijna niet weigeren. “Will doesn't take no for an answer", lacht Patty. “En toen ik hoorde dat Holly en Eva mij zouden spelen, was ik ook al gauw overtuigd.”

“Eva heeft al een tijdje niet meer gespeeld en dat ze het heel leuk vond om te auditeren voor de rol, vond ik een ontzettend groot compliment. En dat kleine Holly – ik noem haar nog steeds kleine Holly, omdat ik haar al vanaf baby af aan ken – mij ook speelt, is iets heel bijzonders. Dan denk ik: het casten had niet beter gekund”, glundert Patty. Ook sprak de boodschap die de serie uitdraagt de presentatrice enorm aan. “De insteek van de serie is dat het gaat over een vrouw die ondanks alle tegenslagen, elke keer weer weet op te staan. Hoe vaak ik ook viel, ik wist altijd weer de weg te vinden; dat vind ik de mooie boodschap van de serie. Ik vertrouw er ook altijd op; hoe erg het ook is, het komt altijd goed.”

Eva had al een tijd niet meer geacteerd, maar vond de serie Patty te mooi om te laten schieten. “Ik wilde ook andere dingen doen (dan acteren, red.) om mezelf te leren kennen en had daarom inderdaad al een tijdje niet meer gespeeld, en toen kwam dit op mijn pad”, legt Eva uit. “Ik wilde graag nog eens met Will Koopman werken, en zij wist me meteen enorm enthousiast te maken over de rol. Het voelde voor mij ook als een soort avontuur om Patty te gaan spelen. Het idee dat we een serie zouden maken, geïnspireerd op 45 jaar uit het leven van Patty, was al een uitdaging. Ook was het iets heel bijzonders om fysiek te transformeren om op Patty te lijken."

Rol van Patty

Net als Eva, vond ook Holly het bijzonder om de rol van Patty te spelen. Ze nam de voorbereiding dan ook heel serieus. “Voor de rol heb ik heel veel beeldmateriaal van Patty bekeken. Ik wilde ook beter begrijpen wat haar destijds dreef en hoe ze in elkaar zat”, deelt Holly. Ook moest ze zichzelf veel danspasjes van Luv’ aanleren. “In een studio namen we dat samen met een choreograaf door. Daarbij werden we ook opgenomen en moesten we elke keer weer naar de laptop lopen om te kijken wat de ander deed.”

Ook heeft Holly uiteraard beelden van een dansende Patty bij Luv' gezien, en één ding viel haar meteen op. “Patty deed alles altijd een beetje anders dan de rest”, deelt Holly. “Dat werd mij niet in dank afgenomen”, voegt Patty lachend toe. “Patty werd gek van de herhaling en deed daarom altijd alles anders. Marga deed altijd wat ze moest doen en was er voor de looks, José deed dat ook wel en moest het vooral van haar goede stem hebben. En dan hadden we daar onze Pat die daar dan staat met een houding van: Ik hou gewoon van het podium!”

Ook nam Holly voor de serie samen met Julia Lammerts (die José speelt) en Teunie de Brouwer (die Marga speelt) opnieuw de nummers van Luv’ op. “We hebben het allemaal opnieuw ingezongen. Dat was heel leuk, alleen kwamen we er wel achter dat een paar nummers best pittig zijn!”, lacht Holly. “Sommige nummers zijn opeens heel hoog, maar het was echt heel leuk om te doen.”

Vanavond gaat Patty feestelijk in première op de Huishoudbeurs in Amsterdam. Ook zijn de eerste afleveringen vanaf zondag om 17.00 uur te zien op Videoland en om 22.20 uur op RTL 4.