Hoe leuk: je kunt nu je eigen wekkergeluid instellen

Op TikTok gaan de tutorials he-le-maal viraal.

Je kent het wel: je ligt heerlijk te slapen, maar wordt ineens wakker gemaakt door die vervelende, luide wekker. Bah! Gelukkig is er nu een manier om je eigen wekkergeluid in te stellen, thanks to TikTok!

Gossip Girl-alarm

Op TikTok zien we allerlei video’s voorbij komen waarin verschillende TikTokkers een Gossip Girl-wekker hebben. Jep, je weet wel, de iconische: ‘Welcome back, Queen Serena‘ en ‘Gossip Girl here‘. Enne, zeg nou zelf, wie wil nou niét zo’n geweldig wekkergeluid? Precies, nobody!

TikTok-trend

Onder anderen TikTokker @isadevriess deelde recent een video waarin ze haar nieuwe Gossip Girl-wekkergeluiden liet zien. Enne, wij waren meteen fan!

@isadevriess Xoxo gossip girl #foryoupage #fyp #alarmclock #alarm #apple #gossipgirl #xoxo #gossipgirlalarm #wekker ♬ origineel geluid – Isa de Vries

Eerlijk is eerlijk, deze wekker moet je toch gewoon hebben? Volgers vroegen de TikTokker dan ook massaal hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen. Enne, alle vragen hadden wel degelijk invloed, want niet veel later kwam er ook een tutorial online te staan over hoe ze deze geluiden heeft toegevoegd aan haar wekker.

Tutorial

De TikTokker legt het in de tutorial allemaal stapje voor stapje uit, zodat het voor iedereen mogelijk wordt om deze iconische wekker in te stellen. Zo vertelt ze dat je eerst de app Ringtone Maker moet downloaden. Maak vervolgens een schermopname van een geluid die jij graag als wekker zou willen hebben, en plaats deze dan in de Ringtone Maker-app. Daarna klik je op ‘Make’ en ga daarna naar de app Garage Band. Je zult dan zien dat het geluid automatisch in de app komt te staan.

@isadevriess Antwoorden op @Juultje🤍 1- schermopname maken van de sound 2- upload de schermopname in ‘RingToneMaker’ 3- klik op Make en deel het met ‘GarageBand’ 4- in GarageBand deel je de opname als beltoon en that’s it 😋 (als je het een andere naam wilt geven dan moet je het na het wijzigen van de naam weer opnieuw exporteren als beltoon) #fyp #tutorial #alarmclock #foryoupage #gossipgirl ♬ Murder On The Dancefloor – Sophie Ellis-Bextor

Vervolgens klik je op ‘Delen’ en dan klik je op ‘Beltoon’. Wel geeft ze hierbij een heads up dat het geluid hierdoor niet meteen je beltoon wordt. Klik dan op ‘Exporteren’ en als het goed is ben je dan good to go! Ga naar je wekker en als het goed is staat jouw gemaakte geluid tussen alle andere geluiden. Easy peasy, toch?

Bron: TikTok @isadevriess | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws