Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Famke Louise over bevalling: 'Ze kwamen met een zendertje'

De mommy vertelt dat de cameraploeg voor haar serie onaangekondigd naar het ziekenhuis kwam.

Famke Louise is inmiddels twee jaar moeder van zoontje Nówie. In haar podcast Toeters en Bellen – die ze samen host met bestie Vonneke Bonneke – raakt ze dan ook niet uitgepraat over haar spruit. Zo ook in de meest recente aflevering, waarin ze vertelt over haar bevalling.

Bevalling

In de meest recente aflevering van Toeters en Bellen vertellen beide mommy's over het moederschap en de bevalling. Zo vertelt Vonneke over haar bevalling en over de kraamzorg die ze daarna kreeg. Ze deelt dat ze eigenlijk helemaal geen kraamzorg wilde. "Ik dacht: ik ben net bevallen en ik wil niet dat iemand de hele dag in mijn huis rondloopt. (...) Maar toen ze wegging, vond ik het wel echt jammer."

Maar hoe zat dat bij Famke? "Bij was het een beetje anders gegaan. Ik zou eigenlijk bevallen in het bevallingshotel in Amsterdam. Maar bij het bevallingshotel heb je geen pijnstilling. En toen ik die weeën kreeg, ging het allemaal zo snel, en het deed zoveel pijn. Ik had zoiets van: ik ga niet zonder pijnstillers die bevalling in. Maar ik heb eigenlijk alleen een morfinepompje gehad."

Morfinepomp

"Het was niet per se heel chill", gaat ze verder. "Want je hebt alsnog pijn en het enige wat je hebt, is dat je high bent en je hebt pijn. Dus mocht het zo zijn dat ik in de toekomst geblessed ben met nog een baby, dan zou ik nooit meer voor een morfinepomp gaan. (...) Ik was er gewoon niet meer bij op dat moment. Je blijft maar klikken want je hebt zoveel pijn en je bent daar maar een beetje aan het weg spacen."

Zendertje

Maar dat was nog niet alles, zo onthult Famke: "We waren toen aan het filmen voor onze serie Famke & Denzel, en eigenlijk wilden we niet dat ze (de cameraploeg, red.) kwamen, dus we hadden niks gezegd. Maar opeens kwamen ze naar het ziekenhuis, gewoon pull up!"

"En op het moment dat ik die persdrang kreeg, weet je wat ze toen deden? Toen kwamen ze (de cameraploeg, red.) met zo'n zendertje die kamer in. Ik dacht echt: 'hallo, ik moet nu gaan persen ik weet niet wat jullie denken?' (...) dus ik werd boos, en toen begon ik wel echt te schreeuwen." Wow! Gelukkig kan Famke wel zeggen dat haar bevalling uiteindelijk wel goed verliep. You go, Famke!

Bron: Toeters en Bellen | Beeld: NL Beeld