Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh my: de reboot van Mr. & Mrs. Smith komt in één keer op Prime Video

Dat wordt bingen!

De iconische film met Brad Pitt en Angelina Jolie krijgt een reboot, maar dan in serievorm. Vijf reden waarom we nu al zin hebben om Mr. & Mrs. Smith op Prime Video te bingen.

1. De iconische status

Mr. & Mrs. Smith was een van de meest iconische films van de 00's. Niet in de laatste plaats omdat Brad Pitt op de set als een blok viel voor zijn tegenspeelster Angelina Jolie en dit leidde tot zijn scheiding van Hollywood-darling Jennifer Aniston. In de remake nemen acteurs Donald Glover en Maya Erskine de hoofdrollen voor hun rekening. Tussen hen is de vonk nog niet overgeslagen, maar de chemie spat wel van het scherm af, zo kun je zien in de kersverse trailer.

2. Het verhaal

Het verhaal leent zich voor bingen: twee spionnen die elkaar niet kennen moeten doen alsof ze een getrouwd stel zijn: John en Jane Smith. In elke aflevering krijgen ze een nieuwe missie, waarbij ze worden geconfronteerd met de uitdagingen in hun nep-relatie en dubbelleven. Al snel ontstaan de eerste scheurtjes, maar in dit huwelijk is scheiden geen optie dus moeten ze vechten om bij elkaar te blijven. En zoals we ook al in de film zagen: eigenlijk kunnen Mr. en Mrs. Smit niet mét en niet zónder elkaar.

3. De thema's

Volgens Donald Glover, die ook een van de creators van de serie is, gaat de reboot een stukje dieper dan de film uit 2005 met Brad en Angelina. "Het verhaal begreep ik niet helemaal", zei hij over het origineel. "Het ging vooral over twee spionnen die achter criminelen aanzitten. Onze versie heeft veel meer de focus op de menselijke kant. Het laat zien wat een modern huwelijk in deze tijd is en welke aspecten hierbij komen kijken: vertrouwen, teamwork, maar ook eenzaamheid. Want hoe kan het dat we ons zo eenzaam voelen in deze tijd van overvloed?"

4. De bijrollen

Ook de lijst van gastpersonages is indrukwekkend te noemen. Zo duiken onder andere Alexander Skarsgård, Eiza González, Sarah Paulson, Ron Perlman en Parker Posey op in de afleveringen. Eigenlijk zou Fleabag-actrice Phoebe Waller-Bridge de rol van Mrs. Smith voor haar rekening nemen, maar zij stapte in 2021 uit het project omdat ze creatief gezien niet op één lijn kwam te zitten met Donald Glover.

5. Het binge-effect

In tegenstelling tot veel andere seris, waarbij we elke week moeten wachten op een nieuwe aflevering, komt Mr. & Mrs. Smith op 2 februari in één keer op Prime Video te staan, zodat je alle afleveringen achter elkaar kunt bingen. Het zijn er maar liefst acht in totaal en het belooft een heerlijke mix van actie, drama én romantiek te worden.

Tekst: Jill Waas | Beeld: Mr. & Mrs. Smith