Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nienke Plas deelt hoe het moederschap haar heeft veranderd

'Sinds we ouders zijn, zijn Resley en ik meer een team geworden'

Eind november 2022 werden Nienke Plas en hubby Resley Stjewared de trotse ouders van hun dochtertje Harley. Samen hebben ze ook al twee zoons, Frenky-Dean en Novi-Jaxx, dus nu vormen ze one big happy family van vijf. In de nieuwste Grazia vertelt Nienke hoe het moederschap haar heeft veranderd en welke invloed het op haar relatie heeft.

Groot verantwoordelijkheidsgevoel

“Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben minder impulsief", zegt Nienke over hoe het moederschap haar heeft veranderd. "Als jongvolwassene kon ik weleens roekeloos zijn. Dan was ik drieëntwintig en meldde ik me bijvoorbeeld ziek op mijn werk omdat ik liever op het strand lag", blikt ze terug.

Nu ze moeder is ontdekt ze ook allemaal nieuwe kanten van zichzelf. "Zo dacht ik dat ik een engelengeduld had. Nou, dat blijkt totaal niet zo te zijn", vertelt ze. "Maar als ik laat thuiskom na een voorstelling en de oudste tegen me zegt: ‘Mam, ik houd van je’, dan heb je me. De liefde en warmte die ons gezin mij geeft, is onvoorwaardelijk. Ik voel me sinds ik kinderen heb honderd procent gelukkiger", aldus de trotse mom.

Ouderschap en relatie

Natuurlijk heeft het ouderschap ook invloed op je relatie. “Resley en ik vinden het belangrijk om tijd met elkaar in te plannen. Of het nou een call is voor het bedrijf of samen lunchen, ook dat zetten we in de agenda", deelt Nienke. "Al moet ik bekennen dat hij dat altijd doet. Hij is de romantische van ons twee. Ik vind het heel leuk om samen een biosje te pakken of een nachtje weg te gaan naar een privéwellness, maar ook om een hapje te eten. We kunnen zo zes uur aan een tafel zitten en kletsen." Bovendien heeft het ouderschap de twee nog dichter bij elkaar gebracht. "Sinds we ouders zijn, zijn we nog meer een team geworden. Als ik kijk naar hoe we het doen, ben ik trots.” Ahw!

Het volledige interview met Nienke Plas lees je in de nieuwste Grazia. Daarin vertelt ze ook over het pittige jaar dat ze als gezin achter de rug hebben, nadat de kleine Harley een hartafwijking bleek te hebben, en hoe het nu met ze gaat. Nu in de winkel!

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld