Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wow: er vindt nu al een flinke plottwist in het Big Brother-huis plaats

De opschudding zorgt voor geheel nieuwe kansen.

Het nieuwe seizoen van Big Brother is inmiddels in volle gang. En dit vierde seizoen, is niet zomaar een seizoen. Het is namelijk alweer 25 jaar geleden dat de eerste bewoners het Big Brother-huis opschudden door hun komst. In de tussentijd is het programma natuurlijk een tijdje van de buis geweest, maar inmiddels is het helemaal terug.

Gloednieuw seizoen Big Brother

24/7 vast worden gelegd door 128 camera’s en heel Nederland en België die naar je kijken (en een mening over je hebben); de meeste mensen moeten er niet aan denken. Alhoewel: die geldprijs die je ontvangt wanneer je de eindstreep behaalt, is wel héél aanlokkelijk.

Voor dit gloednieuwe seizoen stonden er aan de start dan ook weer vijf Nederlanders en drie Vlamingen klaar om de regels van Big Brother te trotseren en de grenzen van het programma op te zoeken. Inmiddels zitten de bewoners al weer een ruime week opgesloten en is er al van alles gebeurd. Recent vond er een flinke plottwist plaats.

Einde van het avontuur

Het huidige seizoen van Big Brother is nog geen week bezig, maar voor Sonja komt er nu al een einde aan het avontuur. Eerder deze week werd de deelneemster na een nominatie nog gered door het publiek, maar nu heeft ze toch besloten dat het voor haar niet langer te doen is. “Ik heb er voor gekozen om dit avontuur voor mezelf te beëindigen”, zegt ze. “Zoals jullie al weten, voel ik me de afgelopen dagen echt heel slecht. Misselijk, draaierig.”

Mentaal te zwaar

Ook geeft Sonja aan dat ze er mentaal op achteruit gaan. “Het werd gewoon heel zwaar voor mij”, stelt ze. Desondanks wil ze laten weten dat ze, ondanks deze omstandigheden, ‘oké’ is. “Ik weet dat ik gewoon heel veel rust nodig heb, die ik in het huis niet kan krijgen.” En dus zit er maar een ding op: Sonja pakt haar koffers en verlaat het Big Brother-huis.

Dankbaar

Hoewel het avontuur voor Sonja dus van korte duur was, is ze wel enorm dankbaar en dat laat ze horen in haar videoboodschap. Allereerst richt ze zich tot de overige bewoners. “Ik wens jullie allemaal heel veel succes. Jullie zijn één voor één toppers”, stelt ze. Ook bedankt ze Lenie, die voor haar ‘als een papa’ is geworden. En ook de andere dames worden bedankt voor hun steun, en in het bijzonder wordt Karen in het zonnetje gezet. “Bedankt om altijd mijn kapper te zijn. En een goede vriendin.”

Sonja gaat naar eigen zeggen iedereen ‘heel hard’ missen. “Maar ik moest voor mezelf kiezen en ik weet dat ik de rust echt ga waarderen en echt nodig ga hebben voor mijn lichaam.”

Plottwist

Maarre, toen stond Ashley ineens weer op de stoep van het Big Brother-huis! Ze werd zaterdagavond naar huis gestuurd omdat ze de minste stemmen had gekregen, maar nu Sonja zelf een punt achter haar avontuur heeft gezet, maakt Ashley geheel onverwachts haar comeback. Ze krijgt een nieuwe kans!

Sonja zou deze week een team vormen met Danny, maar dat wordt nu dus Ashley. En dat wordt best een beetje spannend, want Danny heeft Ashley juist genomineerd tijdens de stemronde. Aii...

Bron: Love & Reality, Archief, Tips & Weetjes | Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs