Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

EMIDJ-Imen over exit: 'Het kwam voor mij heel onverwachts'

Imen blikt terug op haar avontuur in de Surinaamse jungle.

Voor Imen kwam haar Echte Meisjes in de Jungle-avontuur tot een einde toen teamcaptain Esmee haar bestempelde tot de zwakste van het team, iets wat Imen totaal niet zag aankomen. In gesprek met Grazia vertelt ze er meer over.

Naar huis

Tijdens de afgelopen aflevering zagen we dat voor Imen het Echte Meisjes in de Jungle-doek viel, nadat Esmee haar de zwakste van het team noemde, om vervolgens aan te vullen dat ze dat eigenlijk alleen maar zei omdat ze de minste klik had met Imen. "Ik vond dat absoluut niet leuk", deelt Imen. Sterker nog, ze vond het niet kloppen. "Ik vond echt dat ze aan het liegen was, want we hadden gewoon een normale klik. Ik snap niet waar ze het op baseerde, het kwam voor mij echt heel onverwachts."

Te veel drama

Hoewel Imen de reden achter haar exit onterecht vond, deelt ze dat ze ook wel opgelucht was. Ze vond namelijk dat er in de jungle veel te veel drama was. "Dat vond ik heel jammer. Dan zit je negentien uur in het vliegtuig om vervolgens alleen maar drama te maken." Imen had dan ook gehoopt dat het programma een iets andere insteek zou hebben gekregen, waarin het overleven in de jungle wat meer centraal zou staan. "Het was voor mij nu geen uitdaging. Ik hou gewoon niet van drama."

Tijdens het huidige seizoen van Echte Meisjes in de Jungle doen meerdere ex-deelnemers mee. Zou Imen het ook zien zitten om opnieuw mee te doen? Daar twijfelt ze over. Al zou ze er meer voor open staan als er andere meiden mee zouden doen. Dat is dan ook wat ze bedoelde toen ze aan het eind van de aflevering de opmerking 'volgend jaar wel echte meisjes, alsjeblieft' maakte. "Ik bedoelde daarmee dat ze volgend jaar geen neppe meiden bij elkaar moeten zetten, maar mensen die niet zo hun best doen om op te vallen. Ik hou gewoon niet van drama. Ik denk dan: doe gewoon lekker normaal, dan doe je al gek genoeg. En de gekste dingen die je er meemaakt komen dan vanzelf wel op beeld, daar hoef je geen ruzie voor te maken."

Goede band

Gelukkig heeft Imen ook mooie herinneringen over gehouden aan de jungle. "Het allerleukst vond ik het samen koken in de avonden. Ik kook graag en het voelde toen een beetje als een soort van kamperen. Het was gezellig en leuk om met elkaar te eten." Met name met Kelly en Jacomien had Imen het dan gezellig. "Jacomien en Kelly zijn heel spontaan en grappig, met hen kon ik lachen. Vonneke kende ik overigens ook al. Toen ik achteraf hoorde dat zij mijn plek in had genomen, vond ik dat leuk om te horen. Haar gunde ik het wel."

Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs