Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zin in een spring break? Zó ben je in mei 12 dagen vrij met maar 6 verlofdagen

Wij vertellen hoe je je vakantiedagen dit voorjaar het slimst inzet.

Zoveel mogelijk vrije dagen: dat willen we allemaal. Helaas hebben we maar een beperkt aantal vakantiedagen per jaar die we kunnen inzetten. Maar 2024 is alweer aangebroken, en dat betekent ook weer nieuwe verlofdagen! Benieuwd hoe je van een flinke spring break kunt genieten dit voorjaar? We vertellen je hoe je met slechts 6 vakantiedagen maar liefst 12 dagen vrij kunt zijn. Het heeft alles te maken met slim inzetten!

Vacay time

Hoewel het nieuwe jaar pas net begonnen is, moeten we toegeven al best uit te kijken naar het voorjaar. Enne, een vakantie is daarbij meer dan welkom! Het liefst zo lang mogelijk, met natuurlijk zo min mogelijk vakantiedagen. We willen er immers in de zomer óók nog even tussenuit kunnen. Say no more! Het strategisch opnemen van vakantiedagen kan een puzzel zijn, maar er is een manier om een flinke spring break mee te pakken dit voorjaar!

Hemelvaart en Pinksteren

Als je tijdens Hemelvaart en Pinksteren echt even wilt ontsnappen aan de hectiek op je werk, is het slim om de dagen ertussen strategisch op te nemen. In het jaar 2024 vallen deze feestdagen in de maand mei, wat toevallig een uitstekende periode is om op vakantie te gaan. Door slim te plannen en 6 vakantiedagen op te nemen, kun je genieten van maar liefst twaalf(!) vrije dagen. Sounds good, right? Zo ga je te werk:

9 mei – vrij (Hemelvaart)

10 mei – eerste vrije dag opnemen

11 mei – weekend

12 mei – weekend

13 mei – tweede vrije dag opnemen

14 mei – derde vrije dag opnemen

15 mei – vierde vrije dag opnemen

16 mei – vijfde vrije dag opnemen

17 mei – zesde vrije dag opnemen

18 mei – weekend

19 mei – weekend (Eerste Pinksterdag)

20 mei – vrij (Tweede Pinksterdag)

Et voilà! Door deze strategische planning, geniet je van een aaneengesloten periode van twaalf vrije dagen terwijl je er maar zes opneemt. Hét perfecte moment om eropuit te gaan en optimaal te ontspannen. You're welcome!

Bron: NSMBL | Beeld: Emily in Paris (Netflix)