Oeh! Dit zijn de meest trending vakantiebestemmingen voor 2024

Iets om naar uit te kijken op druilerige dagen!

Heb jij al een vakantie in het verschiet voor volgend jaar? Lucky you. Mocht je er nog niet over uit zijn: we’re here to help! Volgens een onderzoek van Skyscanner zijn dít de meest trending vakantiebestemmingen voor 2024. Spoiler: er is één verrassende bestemming die er met kop en schouders bovenuit steekt.

Top 10 vakantiebestemmingen in 2024

  1. Tirana, Albanië
  2. Osaka, Japan
  3. Tokio, Japan
  4. Skopje, Noord-Macedonië
  5. Ho Chi Minh Stad, Vietnam
  6. Taipei, Taiwan
  7. Hanoi, Vietnam
  8. New Delhi, India
  9. Denpasar (Bali), Indonesië
  10. Boekarest, Roemenië

De top 10 is gebaseerd op de antwoorden van een indrukwekkende 18.000 respondenten. Het onderzoek biedt boeiende inzichten in de reisvoorkeuren van mensen wereldwijd. Onder deze groep bevinden zich ook veel Nederlanders, en uit hun zoekopdrachten haalt Skyscanner een opvallende nieuwe favourite vakantiebestemming: Tirana in Albanië. Opmerkelijk genoeg blijkt Azië ook zeer geliefd, met Osaka op de tweede plaats en Tokio op de derde.

Lazy vacay

Interessant genoeg lijken de meeste vakantiegangers niet per se op zoek te zijn naar intensieve activiteiten – and we get that! Maar liefst 36% van de reizigers geeft aan dat slapen (!) hun voornaamste bezigheid zal zijn tijdens de vakantie. Ha! Deze trend staat wellicht in verband met het groeiende bewustzijn wat betreft gezondheid. 60% van de Nederlandse vakantiegangers geeft namelijk aan dat gezondheid voor hen op dit moment belangrijker is dan een paar jaar geleden.

Waarom Albanië?

Wladimir Meijer van Albanië Reizen, vertelt aan Editie NL waarom het steeds aantrekkelijker wordt voor mensen om op vakantie te gaan naar Albanië. Hij begon ooit met het organiseren van reizen naar Montenegro en voegde daar Albanië aan toe. Dat Albanië steeds populairder wordt, komt volgens hem omdat de opnames van het populaire tv-programma Wie is de Mol daar vorig jaar gehouden werden. Sindsdien is de vraag naar het land enorm gestegen als we Wladimir mogen geloven. “De eerste reizen waren redelijk populair maar sinds WIDM is het hek van de dam”, aldus Wladimir.

Maar ook de coronaperiode heeft een rol gespeeld in de toenemende interesse in het land. Wladimir zegt hierover: “Mensen die vroeger gewend waren om op avontuurlijke vakanties te gaan naar bijvoorbeeld Vietnam of Cambodja zoeken het nu wat dichter bij huis. Steeds meer mensen zoeken wat anders dan de geijkte bestemmingen en willen een authentieke ervaring. Dat kan je in Albanië vinden.”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws