Science says: champagne is goed voor je huid

Happy new year!

Een flesje champagne kan natuurlijk niet ontbreken tijdens New Years Eve. We drinken het feestelijke drankje meestal alleen als we iets te vieren hebben. Toch zouden we dit volgens onderzoek best eens wat vaker mogen doen. Een glaasje champi kan namelijk wonderen doen voor je huid en geheugen.

Flesje champagne

Eigenlijk hebben we helemaal geen reden nodig om een flesje champagne open te poppen, maar onze portemonnee laat het helaas niet toe om dit te vaak te doen. De tijd van het jaar waarin we wél overgaan op bubbels is toch wel vaak de decembermaand. Een lekker glaasje champagne om het nieuwe jaar in te luiden is voor velen op oudejaarsdag traditie wanneer de klok twaalf uur slaat. En we kunnen je vertellen dat je ook nog eens goed het nieuwe jaar in gaat wanneer je een glaasje bubbels drinkt.

Gezondheidsvoordelen

Zo blijkt uit onderzoek dat champagne goed is voor de huid. Het zou sommige huidtypes verbeteren en puistjes tegengaan. Is dat even mooi meegenomen! Daarnaast bevat champagne weinig calorieën, namelijk ongeveer 95 calorieën per glas, dus dit is een prima vervanging van bijvoorbeeld een glaasje wijn. Aha!

Enne, het schijnt ook dat champagne de gezondheid van je hersenen verbetert. Als je drie glazen per week zou drinken, dan zou de kans op de ontwikkeling van dementie kleiner worden en zou het je geheugen verbeteren. Ook zou het goed voor de gezondheid van je hart zijn en de kans op hartziektes kunnen voorkomen. Cheers!

Onthoud wel: drink altijd met mate.

Bron: Kookfans | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws