Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Echte Gooische Moeder Florine eerlijk over wonen op Ibiza: ‘Continu pech’

'Ineens zagen we alleen de nadelen die het wonen op Ibiza met zich meebracht'

Het was haar allergrootste droom: wonen op Ibiza. Die droom is inmiddels uitgekomen voor Florine Hofstee en in Echte Gooische Moeders konden we haar avontuur op het Spaanse eiland volgen. Toch blijkt het in werkelijkheid allemaal een stuk minder idyllisch te zijn dan gedacht. In Vriendin vertelt Florine dan ook eerlijk dat ze is gaan twijfelen aan het hele avontuur.

Continu pech

Na heel lang twijfelen hakte Florine twee jaar geleden de knoop door: samen met haar gezin verhuisde zij naar Ibiza om daar deels te gaan wonen. Maar waar alles eerst leek op waar ze altijd van had gedroomd, volgde er een tijd van behoorlijk wat tegenslagen. “De afgelopen tijd waren we een paar maanden op Ibiza en in die periode hadden we continu pech”, vertelt Florine aan Vriendin. “Beide kinderen waren een paar weken hartstikke ziek: spugen, alles erop en eraan. Vervolgens ging onze wasmachine stuk en toen reden we ook nog een van onze auto’s total loss.”

Flinke twijfels

De tegenslagen resulteerden in flink wat twijfels over haar toekomst op het eiland. “Ineens zagen we alleen de nadelen die het wonen op Ibiza met zich meebracht. Niet de droom die we voor ogen hadden.” Toch besloten Florine en manlief Jeroen Ibiza nog een kans te geven. “Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen ons huis op Ibiza toch aan te houden. We besloten wel om wat vaker en langer in Nederland te zijn.”

Toekomst

Dat Florine zich nog niet helemaal thuis voelt in haar huis op Ibiza, speelt ook mee. “We wonen nu in een fijn huis. Het staat op een heel fijne plek met een prachtig uitzicht. Maar het huis zelf is niet helemaal mijn ding.” Met het oog op haar zoontjes ziet de Echte Gooische Moeder een toekomst op Ibiza juist wel weer zitten. “Ik vind basisscholen in Nederland zo streng. Je kind moet standaard om kwart voor negen in de kring zitten. Op Ibiza willen ze dat ook wel, maar als je een keer om negen uur aankomt, is dat ook goed. Als je een weekend naar Nederland wilt, is het prima als je je kind vrijdag na de ochtend al van school haalt.”

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde | Beeld: NL Beeld