Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aline over 2023: ‘Het was mijn mooiste en zwaarste jaar tegelijkertijd’

Aline verloor haar eerste kindje na zes weken, maar raakte ook zwanger van haar tweede.

We zijn allemaal druk aan het aftellen voor het nieuwe jaar, maar voor sommige mensen kan 2024 niet snel genoeg komen. Aline is een van die mensen. Zij verloor haar eerste kindje na zes weken aan een hartafwijking, maar raakte ook weer zwanger.

Erfelijke aandoening

“Begin dit jaar beviel ik van mijn eerste kind, mijn vrouw en ik noemden haar Teddy. We waren supertrots, maar helaas hoorden we al tijdens de zwangerschap dat Teddy waarschijnlijk een hartafwijking had", vertelt Aline in de nieuwste Grazia. "Uiteindelijk bleek na de geboorte dat ze een erfelijke aandoening had waarbij ze vooral problemen met haar hart had." Ruim twee weken na haar geboorte moest Teddy met spoed geopereerd worden. "Dit was voor ons heel spannend, maar gelukkig ging het goed", aldus Aline. "Daarna werd er zelfs over gesproken dat Teddy wellicht met sondevoeding mee naar huis mocht, maar opeens verslechterde haar gezondheid."

Gebroken

"Alles ging zo snel dat haar artsen nog maar weinig voor haar konden doen", gaat Aline verder. "Uiteindelijk overleed Teddy op 26 februari." De kleine meid werd slechts zes weken oud. "Mijn vrouw en ik waren gebroken. We misten haar verschrikkelijk en waren compleet in de rouw. Tegelijkertijd was de wens voor een tweede kindje er ook", deelt de mom. "Het was absoluut niet zo dat we Teddy daarmee wilde vervangen, maar we hadden zoveel liefde te geven dat we een aantal maanden na Teddy’s overlijden opnieuw voor een kindje besloten te gaan.

Zoon op komst

"Gelukkig wilde de donorvader van Teddy nog een keer meewerken en inmiddels ben ik zwanger van onze zoon. In maart 2024 ben ik uitgerekend en ik kan niet wachten totdat hij er is", deelt ze blij. "Hoewel Teddy’s syndroom erfelijk is, hoeven we ons volgens de artsen weinig zorgen te maken over herhaling. Teddy’s donorvader en ik zijn allebei getest en wij hebben de aandoening niet. Met Teddy was het dus pure pech en dat is heel verdrietig, maar het geeft ons ook vertrouwen op een goede afloop dit keer."

"Het bijzondere is dat 2023 mijn mooiste en zwaarste jaar tegelijkertijd was. Zo werd ik voor het eerst moeder van het liefste en sterkste meisje ooit, maar helaas mocht ik maar kort van haar genieten", blikt Aline terug op het jaar. "Ik hoop dus echt dat 2024 een beter jaar voor ons wordt, maar daar heb ik door de komst van onze zoon alle vertrouwen in.”

Meer verhalen lezen van vrouwen die klaar zijn met 2023? Je leest 't in onze Real Life Special in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Renée Brouwer | Beeld: Adobe Stock