Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5x de Timo-tea over Timothée Chalamet

Tijd om de Wonka-ster beter te leren kennen.

Zijn doorbraakrol leverde hem een Oscarnominatie op, zijn looks miljoenen aanbidders en zijn talent de belofte voor levenslang Hollywood-succes. Wat is het geheim van Wonka-ster Timothée Chalamet? Tijd om een beetje Timo-tea over Timothée te delen.

1. Hij is geboren voor het witte doek

Oké, deels omdat hij met een aantal beroemde familieleden technisch gezien uit een nepobaby-wieg komt, maar vooral omdat zijn talent onmiskenbaar bleek. De jonge Timmy werd toegelaten op een middelbare school voor bijzonder getalenteerde kids (met Jennifer Aniston, Nicki Minaj en Sarah Paulson als voorgangers), waar hij de ene na de andere rol in toneelstukken binnen hengelde. De video’s daarvan gingen een eigen leven leiden op YouTube, sprongen eruit bij vakgenoten en leverden hem een plekje op aan het prestigieuze Columbia University en New York University, waar ze zijn lespakket zelfs om zíjn agenda heen bouwden. Yup, dan moet je wel heel bijzonder zijn...

2. En het witte doek is obsessed met hem

Waar in 2017 nog gesproken werd over zijn doorbraakrol – in Call Me By Your Name – pakte hij binnen twee jaar meteen door met (hoofd)rollen in blockbusters als Lady Bird, Beautiful Boy, The King en Little Women. Na een korte adempauze, keerde hij twee jaar later terug met de hoofdrol in Dune, waar zijn performance door critici werd omschreven als ‘perfect’. Enne, over perfect gesproken... voeg even Woody Allens A Rainy Day in New York toe aan je watchlist, waarin hij een swoony Chet Baker-cover speelt op de piano. Graag gedaan!

3. Hij is veelzijdiger dan een kameleon

Van sci-fi tot romance en van drama tot stand-up, elke rol weet hij zo overtuigend te brengen dat er eigenlijk maar één verklaring voor is: deze man moét haast wel vijftien eerdere levens geleid hebben voordat hij zijn huidige, gorgeous lichaam uitkoos.

4. Hij is zo lekker gewoon gebleven

Die doorbraakrol in Call Me By Your Name waar we het over hadden? Daarmee werd hij genomineerd

voor een Oscar én met zijn achttien jaar de jongste acteur die er in tachtig jaar met die eer vandoor ging. Enne, daar bleef het niet bij. De andere film waar hij dat jaar in schitterde, Lady Bird, werd óók genomineerd voor een Oscar. “Chalamet is een rijzende ster die zonder enige twijfel een lange, succesvolle carrière in Hollywood tegemoet gaat”, schreef de organisatie. Quite de doorbraak, Tim. En daar werd hij zelf ook een beetje verlegen van... “Ik durf best toe te geven dat ik mega starstruck was tijdens de uitreiking. Alles was nieuw voor me – ik zag Meryl Streep voor het eerst in het echt. Ik zat daar eigenlijk gewoon als fan!”

5. Hij spreekt een aardig woordje over de grens

Door zijn Franse vader en vele zomers in het land van de liefde, laat de Frans-Amerikaanse prince charmant ons hart niet in één, maar twee talen très sneller kloppen. Echt, do yourself a favor en zoek even wat Franstalige interviews op met Tim. Wedden dat je spontaan droomt van een croissantje onder de Eiffeltoren met monsieur Chalamet?

Benieuwd naar meer Timo-tea over Timothée Chalamet? Je leest 't in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Ivana Batstra | Beeld: NL Beeld