Janice Blok over acteren: ‘Ik werd heel vaak afgewezen bij audities’

'Met een hele omweg ben ik er uiteindelijk toch gekomen'

Janice Blok kennen we allemaal van TikTok, Instagram en haar deelname aan Echte Meisjes in de Jungle, maar inmiddels timmert de influencer ook hard aan de weg als actrice. Nu schittert ze in de bioscoopfilm De Tatta’s 2. In gesprek met Grazia vertelt Janice alles over haar ambities als actrice.

Social media als opstapje

Al van kleins af aan is Janice geïnteresseerd in de film- en theaterwereld en volgt ze meerdere opleidingen en cursussen om ergens een rol te bemachtigen. Toch wilde dat nog niet helemaal vlotten aan het begin. “Op een gegeven moment heb ik mijn ambities voor het spelen in films links laten liggen, omdat het voor mij heel lang moeilijk was om door te breken. Ik werd heel vaak afgewezen bij audities”, vertelt Janice.

Daarom heeft ze toen die acteerervaring ingezet om mensen te entertainen op social media. “Met een hele omweg ben ik er uiteindelijk toch gekomen.” En hóe, want Janice heeft inmiddels al drie Nederlandse films op haar naam staan. De Tatta’s 1 en 2 en Expeditie Cupido (deze film verschijnt volgend jaar in de bioscoop).

Rol in De Tatta’s

In De Tatta’s speelt Janice een influencer genaamd Marleen, die een relatie heeft met Richard, de vader van Erik. Deze rol heeft veel weg van Janice haar echte leven, en juist daarom zou ze ook weleens graag iets heel anders willen spelen. “Ik speel een jonge knappe vrouw, die al influencer is en veel sport. Dat is ook wat ik in het dagelijks leven doe. Ik begreep wel dat ik die rol kreeg, maar het liefst zou ik een keer een rol willen spelen in Mocro Maffia waarbij ik in een of andere gang zit”, legt Janice uit.

“Ik zou wel een keer een rol willen krijgen die heel ver van mij afstaat. Nu word ik toch weer elke keer in een soort van mooie influencer-rol gestopt – wat natuurlijk logisch is, want dat is ook hoe de mensen mij kennen – maar het lijkt mij juist heel erg tof om echt een keer een heel lelijke rol te mogen spelen.”

Bioscoop

Vooralsnog kunnen we dus eerst nog genieten van Janice haar rol in De Tatta’s 2. Waarom we de film allemaal moeten gaan kijken? “Het is een hele leuke familiefilm waar je echt met iedereen naartoe zou kunnen. Het is voornamelijk een film waarbij je heel veel zult lachen”, aldus Janice over de aanstaande film.

De Tatta’s 2 is vanaf 14 december te zien in de bioscoop!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws