Loes in tranen na heftige shoot in Het Perfecte Plaatje

'Dit was wel heel bijzonder'

Gisteravond was het tijd voor de halve finale van Het Perfecte Plaatje. Halve finalisten Niek Roozen, Loes Haverkort en Quinty Misiedjan reisden daarvoor af naar het prachtige Ierland. Want voordat de allesbeslissende finale aanbreekt, moet er nog iemand afvallen. Voor Loes was één van de shoots in de halve finale in elk geval een om nooit te vergeten.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de halve finale van Het Perfecte Plaatje. 

Geloof, hoop en liefde

Tijdens de tweede opdracht staan de thema’s geloof, hoop en liefde centraal. Dit zijn namelijk de kernwaarden van het Ierse DNA, zo vertelt presentator Tijl Beckand. Aan elke fotograaf de taak om één van de thema’s vast te leggen in een foto. De foto moet een duidelijk verhaal vertellen en verder mogen ze het helemaal zelf weten – wat het misschien alleen nog maar moeilijker maakt. Quinty heeft de eerste shoot gewonnen en mag als eerste een thema kiezen, zij gaat voor liefde. Niek kiest hoop en aan Loes de taak om geloof vast te leggen. Enne, daar is de actrice stiekem heel blij mee. Zij had namelijk al een kathedraal op het oog, en deze past perfect bij haar thema.

Gevlucht jongetje

“Ik zou het mooi vinden om een jong kind daar binnen te hebben. Het contrast tussen jong en hoopvol en zo’n oud gebouw”, vertelt Loes over haar idee. En guess what? Dat is precies wat de actrice aantreft. In de kerk komt ze David tegen, een jongetje uit Oekraïne dat gevlucht is voor de oorlog, samen met zijn vader. Zijn vader vertelt dat ze ‘zo vaak mogelijk’ in de kathedraal komen.

Tranen

Aan Loes de eervolle taak om het geloof van de jonge David vast te leggen in de Ierse kathedraal. “Hij is in de kerk, gelooft in God en bidt dat zijn familie veilig zal blijven. Dat raakt me”, zegt de actrice na afloop van de shoot in tranen. “Dit was wel heel bijzonder.” De foto die ze maakte is al even bijzonder als de shoot zelf en weet ook de jury te raken. Loes mag dan ook een dikke 8,5 noteren voor haar foto en is daarmee verzekert van een finaleplaats! Ook Niek gaat door naar de finale. Quinty valt helaas vlak voor de eindstreep af.

Wie de winnaar van dit seizoen van Het Perfecte Plaatje wordt zien we aanstaande woensdag om 20.30 uur bij RTL 4. Spannend!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws