Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ah oh: bom barst tussen Housewives Maria en Djamila tijdens Mallorca tripje

'Je bent net een viswijf!'

Zodra The Real Housewives of Amsterdam gezamenlijk een tripje naar het buitenland maken, kun je de klok erop gelijk zetten dat er binnen no-time drama ontstaat. We herinneren ons allemaal het ó zo geslaagde reisje naar Ibiza nog wel... Dit keer ontaardt de door Djamila georganiseerde girlstrip naar Mallorca in een flinke clash, wanneer ze de meiden meeneemt naar een VIP-Lounge.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van The Real Housewives of Amsterdam.

Girlstrip naar Mallorca

Eerder zagen we hoe Djamila de andere dames uitnodigde voor een girlstrip naar Mallorca. Djamila bezit een huis op het zonnige eiland en stelde voor om gezellig met z'n allen bij haar thuis te verblijven. En hoewel er eerder al een flinke ruzie ontstond toen Djamilia erachter kwam dat sommige meiden achter haar rug om een hotel aan het boeken waren, gingen de dames toch goedgemutst richting bestemming.

De eerste, Spaanse avond was een groot succes en verliep – op een paar kleine opmerkingen over het lunch incident na – zonder problemen. Er werd flink Flamenco gedanst en het bleef nog lang onrustig in de luxe villa van housewife Djamila.

Olie op het vuur

Maar als de groep op het dakterras bij een restaurant van vrienden van Djamila gaat dineren, begint de ellende. "Ik heb het gevoel dat jij er moeite mee hebt dat Kimmy en ik weer naar elkaar toetrekken. Dat gevoel heb ik soms", begint Maria het gesprek aan tafel. "Eerst ging het niet zo goed tussen ons, toen raakten jullie bevriend. Nu zijn we weer wat closer aan het worden en ik heb het idee dat je het misschien lastig vindt."

Djamila is op haar teentjes getrapt. "Nu moet ik jaloers zijn omdat jullie weer vriendinnen zijn? Kom op nou. Doe even normaal. Ik heb Kimmy heel vaak gezegd dat ze om moet gaan met wie ze wil", luidt haar reactie. Dan sprint Susanna voor Djamila in de bres. "Zij is helemaal niet claimerig. Zij gunt andere mensen ook echt iets leuks." Djamila kaatst de bal terug naar Maria. Ze stelt: "Ik denk eerder dat het andersom is, Maria, want jij hebt al een paar keer aangegeven dat jij moeite hebt met de vriendschap van Kimmy naar ons toe. Ik heb dat niet gedacht."

Vlam in de pan

Toch slaat de vlam pas echt in de pan wanneer Djamila de meiden 'gezellig' meeneemt naar een VIP-lounge en Maria de plek vergelijkt met de serie Zon, Zuipen, Ziekenhuis. Aii... ''Je maakt zelf het feestje, hè", zegt de gastvrouw zichtbaar geïrriteerd. Toch vindt Maria de dj ook niet goed en is de cava niet naar wens. "Dit is het echt niet hoor", aldus de housewife.

Als de dames eten bestellen en vervolgens weggaan, is voor Djamila de maat vol. "Het zijn van die mean girl-acties. Ze moeten niet doen alsof ze uit een gouden theelepel geboren zijn. Ze moeten normaal doen." Toch spreekt ze Maria, Hella en Tamara zodra ze terugkeren op een normale manier aan op hun gedrag. "Ik vond het onbeschoft dat jullie zo lang weg waren. Jullie zeggen: 'We gaan naar de wc' en jullie komen anderhalf uur later terug", klinkt het.

Maria reageert op de aanval. "Hou alsjeblieft ff op. Dit is niet waar, je zit zomaar dingen te insinueren. En dan? Ik ben toch gewoon vrij? Ik ben gewoon even daar gaan zitten", verklaart Maria. "Je hoeft niet zo te schreeuwen", bijt Djamila haar dan toe. "Je bent nu net een viswijf." Het blijkt de druppel. Djamila en Cherry-Ann verlaten de beachclub. "Ze zijn ondankbaar, ze zijn verwend." Drama in 3, 2, 1...

Bron: The Real Housewives of Amsterdam, RTL Boulevard | Beeld: Mark Engelen/Rob Jacobs