Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Goeie vraag: krijgen deelnemers van De Verraders betaald?

Gaan de verliezers met lege handen naar huis?

Twee weken geleden was het tijd voor de spannende ontknoping van De Verraders Halloween. In de finale wist een Verrader uiteindelijk te winnen, en was het Bente Fokkens die er met een berg zilver vandoor ging. De rest van de groep ging dus met lege handen naar huis. Althans, is dat wel zo?

Spannende finale

Een hoop BN’ers wisten De Verraders Halloween niet te overleven. Zij werden verbannen tijdens een ronde tafel, of werden ’s nachts vermoord door de verraders. Rob GoossensPepijn Lanen, Bente Fokkens, Bertie Steur en Bokoesam wisten het tot de finale te schoppen, en die kwam tot een spectaculair einde. Alle verdenkingen waren op Bertie komen te liggen en iedereen was ervan overtuigd dat zij de laatste verrader zou zijn. De boerin overleefde het niet en werd verbannen. Helaas voor de kandidaten bleek ze een getrouwe te zijn.

De allerlaatste verbanning was voor Rob, want hij moést de laatste verrader dan wel zijn. Toch? Nee dus. Ook hij was een getrouwe. Pepijn en Bokoesam waren dan ook in shock toen ze ontdekten dat hun goede vriendin, die ze volledig vertrouwden, een verrader bleek te zijn. Benthe won!

Waarde van het zilver

Naast de winst ging Bente er ook met de berg zilver vandoor die de kandidaten tijdens de afleveringen wisten te verzamelen. In totaal is er vierentwintig kilo zilver gewonnen. De actuele zilverprijs is nu 697 euro per kilo, wat betekent dat Bente zo’n 16.728 euro gewonnen heeft. Maar hoeveel is dat nou eigenlijk echt waard, vraagt Fawry zich af in de nieuwste aflevering van Realitea. "Er gaat nog wel kansspelbelasting vanaf", vertelt Bente hem. En dan moet ze er ook nog normale belasting over betalen. "Dus ik houd er geen moer aan over", grapt ze.

Met lege handen naar huis

Maarre, houden de andere deelnemers ook iets over aan hun deelname? Jazeker: ook de overige kandidaten blijken niet met lege handen naar huis te gaan. Ook zij krijgen gewoon betaald voor hun deelname, zo blijkt uit de aflevering van Realitea. Hoeveel dat is, kunnen ze helaas niet vertellen. "In het contract staat dat we niks zeggen over het contract. Maar bij de meeste spelprogramma's krijg je wel betaald", biecht Rob Goossens op. Aha!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Jasper Suyk