Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Viktor Verhulst onthult waarom zijn vriendin niet in De Verhulstjes te zien is

'Dat heeft voor ons heel goed uitgepakt'

Viktor Verhulst presenteert niet alleen Love Island, hij is ook te zien in hun succesvolle realityserie De Verhulstjes. Wie daar niet in te zien is, is zijn vriendin Sarah Puttemans. In een nieuwe aflevering van Open Kaart vertelt de presentator waarom hij daarvoor heeft gekozen.

Bekende vader

Viktor is de zoon van Studio 100-baas Gert Verhulst. De presentator weet echter niet beter dan dat hij een bekende vader heeft. "Voor mij voelt het als heel natuurlijk en normaal", zegt hij in gesprek met Robbert Rodenburg. Ook is hij zich goed bewust van de voordelen die het met zich meebrengt. "Doordat mijn vader natuurlijk bekend is, gaan er automatisch ook meer deuren open. Meer dan voor iemand die geen bekende vader of moeder heeft", zegt hij eerlijk.

"Daar heb ik nooit flauw over gedaan en ik denk wel dat je dat als een soort voordeel kan bestempelen." Toch is het niet alleen maar een voordeel, de druk is namelijk ook een stuk groter. "Maar aan de andere kant: het betekent ook dat als die deuren opengaan, er vanaf de start meteen een bepaalde verwachting is."

https://youtu.be/4PXNHqHHjzs?si=sT8kszTbSkNzPK4t

Grootste klankbord

Vooral in zijn jongere jaren heeft Viktor daardoor veel druk ervaren. "Je wil niet heel je leven lang 'het zoontje van' blijven", legt hij uit. Gelukkig is die druk inmiddels verdwenen en heeft hij zich erbij neergelegd dat hij zijn vader nooit zal evenaren. "Wat die man voor elkaar gekregen, dat is zo uitzonderlijk. (…) Hij is ook mijn grootse klankbord. Als ik nieuwe ideeën heb of dingen ga doen, is hij de eerste die ik om raad vraag", deelt Viktor.

De Verhulstjes

In hun eigen realityserie De Verhulstjes is Viktor een open boek en deelt hij alles. Op één ding na, en dat is zijn vriendin Sarah. In Open Kaart legt hij uit dat hij haar bewust weghoudt bij de camera's. "Mijn vriendin en ik zijn niet samen te zien in de show, maar we zeggen ook niet dat dat nooit gaat gebeuren. De show is eigenlijk begonnen toen we net samen waren en we vonden het toen het gezondst om het zo te houden, om geen druk van buitenaf te krijgen. En dat heeft voor ons heel goed uitgepakt", vertelt hij. "Ik vind dat ook wel een fijn gevoel, om dat nog even voor mezelf te houden." Wellicht krijgen we meer van Sarah in te zien in het volgende seizoen!

Bron: Open Kaart, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld