Alles over soft goth én hoe je deze look zelf maakt

Trend alert!

Nieuw seizoen, nieuwe trends. Hoog tijd voor een beauty-update! Welke beautytrends gaan we overal zien, welke celebs zijn ermee gespot en hoe maak je de look zelf? In de nieuwste Grazia bespreken we vier trends. Deze keer: soft goth.

Soft goth

De soft goth-look zagen we aan het begin van 2023 al op de runways en bij de Oscars, maar blijft ook dit najaar helemaal on trend. Snappen we, want met deze glam trend kun je alle kanten op en past daarom bij iedereen.

Gespot bij?

Onder meer sterren als Stephanie Hsu, Sophie Turner en Julia Garner zijn al gespot met de soft goth-look.

Wat is de trend?

De soft goth-look is geïnspireerd op de hitserie Wednesday. En nee, hierbij draait het niet alleen om zwarte lippen en een bleke huid. Het leuke van de soft goth-look is dat bijna alles kan, als er maar een vleugje goth
en glam in zit. Denk aan: zachte smokey eyes, blurred oogpotlood, strakke winged eyes en vampy glossy lips.

Hoe maak je de look?

Om de look te creëren zet je zowel je ogen als lippen in de spotlight. Kijk wat bij jou past en wat je mooi vindt. Kies bijvoorbeeld voor smudged smokey eyes, zoals Jenna Ortega vaak in Wednesday droeg. Liever meer power in je look? Dan kun je ook gaan voor een strakke winged eyes zoals Stephanie Hsu, gecombineerd met een flinke lading mascara (hallo spider lashes!). Ook een optie: omlijn je ogen met oldskool zwarte oogpotlood en blend uit met je vinger. Breng op je lippen een donkere tint lipstick aan, van dieppaars tot donkerrood: all is good.

Vind je een donkere tint al snel te heftig staan? Breng de lipstick dan eens alleen op je bovenlip aan, even happen zodat de kleur ook op je onderlip komt en blend de tint daarna zacht uit met je vinger of een kwastje. Deze look staat extra mooi op een egale huid. Breng daarom ook vooraf een concealer of foundation aan met een flinke dekking. Zet ook je wenkbrauwen aan met een brow potlood, poeder of gel.

Tip: Hou de look zacht door te kiezen voor één laagje product. Zo krijg je wel de kleur, maar niet te veel pigment.

Tekst: Babette Dessing | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws