Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chloé: 'Ik heb mijn schoonzus niet geholpen bij de bevalling'

'Ik vertelde haar dat ze beter een Uber kon bellen of een vriendin om hulp moest vragen, want ik kon echt niet weg'

Chloé* is 25 jaar en woont nog bij haar ouders thuis totdat haar eigen koopwoning klaar is. Wanneer haar broer onverwachts naar het buitenland moet voor werk, trekt ook zwangere schoonzus Babette bij hun in huis. Op dit moment wonen ze nog allemaal samen, maar dat verloopt niet goed wanneer Chloé aan het werk is en haar schoonzus gaat bevallen. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal.

Schoonzus

Chloé heeft de masterstudie Rechtsgeleerdheid afgerond en heeft haar meestertitel weten te bemachtigen. Inmiddels is ze al een paar maanden aan het werk als advocaat. Over een paar weken kan ze eindelijk in haar eigen huisje trekken. De laatste puntjes worden op de i gezet en de verhuisdozen zijn zo goed als ingepakt. Maar op dit moment woont ze nog bij haar ouders thuis, onverwachts samen met haar schoonzus.

"Mijn broer woonde bij zijn vriendin toen ze zwanger werd, maar in de periode dat Babette in verwachting was moest hij ineens voor onbepaalde tijd in het buitenland werken", begint Chloé haar verhaal. "In overleg met mijn ouders besloten ze dat mijn schoonzus maar bij ons in huis zou trekken, zodat ze niet alleen zou zijn tijdens de zwangerschap en de bevalling. Haar ouders leven helaas niet meer, dus dit was volgens mijn ouders ook de enige oplossing. Ik dacht daar anders over, want ik heb helemaal geen goede band met haar..."

Niet bereikbaar

"Afgelopen maandag waren mijn ouders een dagje weg naar Amsterdam. Ze zijn dit weekend 25 jaar getrouwd en wilden dit graag alvast even vieren met z'n tweeën. Dus ik was die dag alleen met Babette. Dit maakte me eigenlijk niet zoveel uit, want ik was toch aan het werk", vertelt ze. "Op sommige momenten tijdens mijn werk is het niet gebruikelijk om een mobiele telefoon de hele tijd bij je te hebben. Er is geen verbod, maar ik kan niet elke keer mijn mobiel gebruiken. Iedereen in huis weet ook dat ik daardoor soms niet bereikbaar ben."

"Afgelopen maandag had ik een belangrijke rechtszaak. Dit keer had ik mijn mobiel wel bij me en zag ik dat Babette mij continu belde. Ik hing meteen op, want dit was niet het moment. Vervolgens stuurde ze mij de hele tijd verschillende berichten waarin werd geëist dat ik meteen naar huis moest komen, omdat de bevalling begonnen was én iemand haar naar het ziekenhuis moest brengen", vertelt Chloé. "Ik appte snel terug dat ik aan het werk was en het komende uur niet weg kon. Ik vertelde haar dat ze beter een Uber kon bellen of een vriendin om hulp moest vragen, want ik kon echt niet weg."

Bevalling

"Babette reageerde meteen geïrriteerd en antwoordde met: 'Je neefje zal geboren worden. Je werk kan toch wel wachten om familie te helpen?' Dus ik appte haar terug: 'Het spijt me, maar ik heb het te druk, dus ik kan niet'. Mijn schoonzus werd woest en zei: 'Denk je niet dat je neefje belangrijker is dan je werk?!' Toen reageerde ik snel, zonder geduld en enige focus: 'Nu even niet Babette, vraag iemand anders maar om hulp! Daarna heb ik mijn telefoon uitgezet, zodat ze me niet meer kon storen."

Enorme kritiek

"Uiteindelijk heeft Babette een lift gekregen van een vriendin die dichtbij ons huis woont. Mij neefje is gelukkig gezond geboren en alles gaat goed met moeder en zoon", vertelt Chloé. "Maar nu krijg ik enorme kritiek van mijn ouders en broer, omdat ik weigerde haar te helpen en voor mijn werk koos. Ook al zeg ik dat het jammer was, omdat ik er toch niets aan kan doen dat zij ging bevallen op dat moment, blijft mijn familie boos op mij. Ze zeggen dat ik hiermee mijn ware aard heb laten zien en dat het duidelijk is dat mijn werk op de eerste plaats staat... Is het zo erg dat ik op mijn werk bleef in plaats van haar te helpen tijdens de bevalling?", vraagt Chloé zich af. Wat zou jij haar willen zeggen?

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam TAAITAlabour.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock