Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Juicy: Nederland krijgt awardshow voor realityprogramma's

Welke realityserie verdient volgens jou een prijs?

Echte Meisjes in de Jungle 2023

Eerder deze maand vond het grote Gouden Televizier-Ring Gala plaats. Hier werden heel wat prijzen aan de tv-wereld uitgereikt. Wat echter nog ontbrak, was een prijs voor de beste realityshow. Daar lijkt nu een aparte awardshow voor te komen!

Heel erg veel programma's

Het barst in Nederland tegenwoordig van de realityprogramma's. Zo heb je verschillende liefdesprogramma's die je inmiddels al niet meer op twee handen kun tellen. Bijvoorbeeld: B&B Vol Liefde, Lang Leve de Liefde, First Dates, Date Smakelijk, Love Island, Boer Zoekt Vrouw, De Bachelor(ette), Prince Charming en ga zo maar door.

Ook zijn er verschillende spelshows die erg populair zijn, zoals Een Jaar Van Je Leven, De Bondgenoten, Echte Meisjes in de Jungle, Million Dollar Island en Big Brother. En daarnaast heb ook nog andere programma's met echte realitysterren zoals The Real Housewives of Amsterdam.

Speciale awardshow

Soms zien we door de bomen het bos niet meer, maar juist daarom is er nu een awardshow in het leven geroepen. Want welk programma verdient er een prijs en welke deelnemers gaan er vandoor met een trofee? Dat zal tijdens de Dutch Reality Awards op 1 december bij Beeld & Geluid in Hilversum worden bepaald. "Reality TV is al jaren onderdeel van de Nederlandse televisie en maakt met onder andere een Televizier-Ring nominatie van B&B Vol Liefde ook furore in mainstream televisiekijkend Nederland", klinkt het op de site van de Dutch Reality Awards.

Tijdens deze awardshow worden er prijzen uitgereikt in verschillende categorieën. De categorieën zijn: Beste Reality Programma, Reality King, Reality Queen, Reality Hoogtepunt en Reality Doorbraak. Ben jij nou fan van een bepaald programma? Dan heb je tot 10 november om je favorieten door te geven via de site van de Dutch Reality Awards. Daarna kun je tot en met 27 november op de genomineerden stemmen. Oeh!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Echte Meisjes in de Jungle

Showbizz
  • 06-01-2023, Hotel Jakarta, Amsterdam, the Netherlands. Echte Meisjes in de Jungle 2023. Fotograaf: BrunoPress/David Heukers