Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

SERA: ‘Justin Bieber stuurde me een DM, dat blijft bijzonder’

'Het blijft supercool en sympathiek dat ze mij, dat meisje met nul ervaring, zo’n kans hebben gegeven'

Zo’n vier jaar geleden brak ze door met haar covers op YouTube. Inmiddels staat ze op grote festivals en start ze in december haar tweede clubtour. Sera de Bruin (29) aka SERA is vastberaden om de wereld te veroveren.

Covers in de auto

Van de Arabische muziek van haar Turkse vader tot Whitney Houston en Eminem: Sera luisterde in haar jeugd al graag naar muziek, en nog liever zong ze met het gezin. "Ik wilde altijd al zangeres worden", vertelt ze in de nieuwste Grazia. "Mijn moeder riep al snel: 'Seer, hier moet je iets mee, ga op zangles.’ Maar ik had plankenkoorts. Dus zong ik alleen voor vriendinnetjes in een hoekje op de middelbare school.” Pas jaren later, in 2019, durfde Sera het aan om zichzelf te laten horen, maar dan wel online. Ze startte een YouTube-kanaal waarop ze covers deelde, die ze in haar auto opnam.

Zingen met Justin Bieber

Haar eerste cover I don’t give a fuck van Dua Lipa sloeg meteen aan en dat gaf haar extra motivatie om door te gaan. “Toen ging het heel snel, in twee maanden zat ik al op honderdduizend views.” Tot haar ongeloof zat haar idool Justin Bieber ineens in haar live-sessie op Instagram en zongen ze samen. “Daardoor kreeg ik bekendheid in Nederland en wilde een producer met me de studio in.”

Een jaar later trad ze op voor Cristiano Ronaldo. Sera blikt terug: “Achteraf was ik nog niet klaar voor dat optreden. Ik had niet verwacht dat het zo’n impact zou hebben op mijn carrière. Het blijft supercool en sympathiek dat ze mij, dat meisje met nul ervaring, zo’n kans hebben gegeven.”

The sky is the limit

Of ze nog contact heeft met Justin? “Soms liket of comment hij onder mijn posts, maar vooral bij grotere gebeurtenissen, zoals die keer dat mijn banner op Times Square hing. Hij stuurde een DM dat ik goed bezig was. Dat blijft bijzonder.” Dromen heeft SERA nog genoeg. "Ik zou graag een nummer doen met een megagrote artiest als Lady Gaga of Miley Cyrus, maar nog te gekker is natuurlijk Justin Bieber. Ik wil internationaal doorbreken. The sky is the limit. Mijn allergrootste doel is dat ik dit mijn hele leven mag doen.”

Het hele interview met SERA lees je in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: Frederike van der Straeten