Oh hello! Zo ziet de knappe vader van Dua Lipa eruit

De appel valt niet ver van de (muzikale) boom.

Lees ook

Zangeres Dua Lipa ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Ze beschikt niet alleen over een gouden keeltje, maar is ook nog eens stunning. Dat blijkt ze niet van een vreemde te hebben, want haar vader is ook een echte hottie!

Hit na hit

Dua Lipa is nog maar 26 jaar oud, maar heeft al de ene hit na de andere gescoord. De Britse zangeres brak in 2015 door met het nummer New Love, de eerste single die ze ooit schreef. Daarna volgde haar single Be The One, waarmee ze in de top 5 van de hitlijsten kwam te staan. Ook Scared To Be Lonely, New Rules en Break My Heart werden stuk voor stuk megahits.

In de zeven jaar dat ze bekend is, heeft Dua ook al heel wat prijzen in ontvangst mogen nemen. Ze heeft onder andere vijf BRIT Awards en drie Grammy’s in de kast staan. Toch is de fame niet naar haar hoofd gestegen: ze blijft een echt familiemens dat met beide benen op de grond staat. In 2019 ging ze voor het eerst met haar familie naar de BRIT Awards. Dat was ook meteen de eerste keer dat het fans opviel dat Dua’s vader er wel mag zijn.

Muziek en looks

De vader van Dua Lipa heet Dukagjin Lipa en vluchtte in 1992 naar Londen, om te ontsnappen aan de Bosnische burgeroorlog. Toen Dua elf was, keerde haar vader terug naar Kosovo. Hij is namelijk onderdeel van de Kosovose band Oda en treedt nog altijd regelmatig op. Daar komt Dua’s liefde voor muziek dus vandaan! Ze heeft overigens niet alleen de muzikale gave, maar ook de looks van haar vader geërfd. Af en toe deelt hij een foto met zijn dochter op Instagram en het is duidelijk: de appel valt niet ver van de boom.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dukagjin Lipa (@dukagjinlipa)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dukagjin Lipa (@dukagjinlipa)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dukagjin Lipa (@dukagjinlipa)

Heel hard werken

De vraag is natuurlijk: is Dukagjin al bezet? Helaas voor ons wel. Hij is al sinds 1995 getrouwd met Anesa Lipa, met wie hij naast Dua nog twee kinderen heeft: Rina en Gjin. De ouders van Dua hebben het niet makkelijk gehad. Hoewel ze in Kosovo allebei een opleiding volgden, moesten ze ineens vluchten. In Londen grepen ze al het werk aan dat ze konden vinden, vooral in restaurants. “Elke dag van mijn leven zie ik mijn ouders werken”, vertelde Dua eens in een interview met The Guardian. “Toen ik naar school ging, gingen zij ook naar school. […] Mijn vader vertelde me altijd: ‘Je moet heel, heel hard werken, maar je moet soms ook een beetje geluk hebben.’ Dus ik geloof in de romantische kant ervan, maar ik geloof ook dat je er hard voor moet werken.” That’s the spirit!

Bron: Beau Monde, Grazia (archief) | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook