Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sander en Jordy Huisman over groupies: 'Die horen erbij'

'Ik heb de alleenstaande moeders, Jordy de jonge meisjes...', aldus Sander.

Ze zijn de kings van de dj booth als ze met Kris Kross Amsterdam op het podium staan, en hebben met Stay (Never Leave) alwéér een hit. In de nieuwste Grazia vertellen Jordy (39) en Sander (43) Huisman over draaien met je broer, het Songfestival én groupies.

Sex, drugs en rock-'n-roll

Bij een leven als dj denk je natuurlijk meteen aan sex, drugs en rock-'n-roll, toch? Echter, ziet dat er bij de gebroeders Huisman op dit moment wel wat anders uit. "Iets minder sex misschien, maar nog genoeg rock-'n-roll", lacht Jordy. Sander haakt daarop in met: "Zodra we de tourwagen in stappen, is het er weer. Als je het al zo lang doet als wij, moet je wel van een feestje houden, anders houd je het niet vol. We staan niet altijd met een spa rood op te treden."

Maar hoe zit het met de groupies? "Die horen erbij. Ik heb de alleenstaande moeders, Jordy de jonge meisjes...", antwoordt Sander. "...en Yuki doet het altijd goed, ook bij de fans van Lizzy (Yuki's vriendin, red.). Je hebt veel fans die hun hele leven aan Kris Kross wijden, en wij proberen ze alle liefde terug te geven. Als ze iets sturen, reageren we zo veel mogelijk; we proberen niet die onbereikbare jongens te zijn. Dit hoort er nu eenmaal bij wat wij doen, het is een stukje erkenning dat je van je fans krijgt. Dat kunnen we alleen maar heel erg waarderen", aldus Jordy.

Elkaar nuchter houden

Toch blijven de jongens altijd nuchter door elkaar ook zo te houden, zo vertellen ze. Sander: "We zijn heel nuchtere jongens en hebben in het begin wel tegen elkaar gezegd: 'Blijf heel erg jezelf', want er gebeurt wel wat met je als mensen je gaan herkennen en als een soort statussymbool zien." Jordy gaat verder met: "We hebben een bekende oom, Henny Huisman, dus we hebben van jongs af aan meegekregen hoe het voor iemand is die bekend is. Mensen wilden met hem praten op verjaardagen, en als we op de camping stonden, liep iedereen uit voor Henny."

"Ik stond dit jaar zelf met mijn kinderen op de camping en dat vonden sommige mensen heel raar", vervolgt Sander. "'Waarom sta jij op een camping?' Waarom niet, denk ik dan." Jordy vertelt dan ze het heel belangrijk vinden op nuchter te blijven en respect te tonen. "Dat mensen het cool vinden wat je doet, betekent niet dat je méér bent dan een ander!"

Het hele interview met Sander en Jordy lees je in de nieuwe Grazia. Nu in de winkel!

Tekst: Jill Waas | Beeld: Ruud Janssen