Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Een haarklem dragen in de auto schijnt gevaarlijk te zijn

Wow!

Menig vrouw heeft wel een haarklem in haar bezit, toch? Of hoe de meeste Gen Z'ers de clip noemt: de haarclip van Marie-Claire. Superhandig in gebruik als je haar eventjes in de weg zit, zoals bij het autorijden bijvoorbeeld. En hoewel zo'n clip waarschijnlijk hartstikke onschuldig lijkt, is niets minder waar. Een haarclip dragen tijdens het autorijden kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Wait, what?

Haarklem + autorijden = gevaarlijk

Het wereldnieuws kwam naar buiten nadat verschillende meiden hun negatieve ervaringen met de clip deelden op TikTok. Zo zijn er al een aantal meiden in het ziekenhuis belandt doordat ze de haarklem achter het stuur in hadden. Hoe? Nadat de meiden een auto-ongeluk hadden gehad bleken ze – door de haarklem – hoofdletsel te hebben opgelopen. Nóg gekker: de haarklem was in alle gevallen niet eens kapotgegaan! Wait, what? Hun advies is dan ook om nooit meer met een haarklem in je haar achter het stuur te kruipen. Wil je je haar toch liever vasthebben als jij in je auto stapt? Gelukkig zijn er genoeg andere oplossingen.

Vermijd ook dít item achter het stuur

LINDA.meiden heeft een adviseur van Veilig Verkeer Nederland aan de tand gevoeld over het feit dat de haarklemmen juist voor méér letsel zorgen tijdens een ongeluk. En hoewel het nog niet zo veel is voorgekomen in Nederland, kan hij zich goed inbeelden waardoor dit zo vaak verkeerd gaat. "Ik ken wel verhalen van mensen die een broche of speld droegen die bij een ongeluk voor extra verwondingen zorgde", legt de adviseur uit.

Maar een haarklem is echter niet het enige gevaarlijke item achter het stuur. Zo legt de adviseur uit dat ook het dragen van een pufferjas gevaarlijk kan zijn achter het stuur. "Deze jas kan ervoor zorgen dat je gordel afglijdt. De dikte, vorm en gladheid van de stof zijn dus mogelijk gevaarlijk in het verkeer."

Bron: Girl Scene | Beeld: NL Beeld