Wait, what? Blijkbaar zijn tassen slecht voor je haar

Dit wisten we niet...

We vinden het belangrijk om ons haar gezond te houden. Er zijn talloze tips en tricks te vinden online om dat voor elkaar te krijgen. Maarre, deze hebben we nog niet eerder gezien. Het blijkt namelijk dat tassen eigenlijk heel slecht zijn voor je haar. Ja, je leest ’t goed. Wij leggen uit waardoor dat komt.

Manier van dragen

Als we de website Hello Giggles mogen geloven, raakt je haar behoorlijk beschadigd door je tassen stash. Al is het niet zo zwart-wit als het er nu staat: het ligt er namelijk aan hoe je je tas (en je haar) draagt.

Mocht je kapper je ooit vragen of je je tas altijd om je rechter- of juist linkerschouder draagt, weet je bij deze hoe laat het is. Dat betekent dat je haar namelijk aan de ene kant dunner is dan aan de andere kant. De oorzaak hiervan? Niet de hete haartangen en het verven van je haar, maar je tas.

Dunner haar

Het hengsel van je tas kan namelijk aan je haar trekken, waardoor het afbreekt. Als dit veel gebeurt, is het niet zo gek dat je haar aan één kant dunner begint te worden. Best logisch, maar wat we eigenlijk vooral willen weten is: wat kun je hieraan doen?

Zorg dat je haar niet vast komt te zitten onder het hengsel door het bijvoorbeeld vast te dragen. En let ook op met het dragen van rugtassen. Het zou zonde zijn als je op deze manier je haar dunner maakt.

Bron: Beau Monde, Grazia archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws