Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Koen Pieter van Dijk komt met docu over ‘verwoestende drugsverslaving’

'De docu is een rauw portret, dat het ongefilterde verhaal achter de glamourplaatjes op social media laat zien'

Koen Pieter van Dijk heeft lange tijd een strijd gevoerd tegen zijn drugsverslaving. In de driedelige documentaire Koen Aandachtsjunk toont hij het ongefilterde verhaal achter alle glamour in zijn leven. Dat heeft Prime Video vandaag bekendgemaakt.

Koen Aandachtsjunk

"Verlies jezelf in de wereld van influencer en socialite Koen Pieter van Dijk, die voor de tweede keer de strijd aangaat met een verwoestende crackverslaving", zegt Prime Video over de docu-serie Koen Aandachtsjunk. "Wil hij slagen, dan zal hij niet alleen de confrontatie aan moeten gaan met zichzelf, maar ook met zijn verleden. En in de glamourwereld waarin hij verkeert, ligt verleiding continu op de loer." De docu is een rauw portret, dat het ongefilterde verhaal achter de glamourplaatjes op social media laat zien. "Is het mogelijk jezelf opnieuw uit te vinden als iedereen meekijkt?"

https://youtu.be/2hDjftd7T-o?si=2l5C8lrhixcQz8BH

Heftige terugval

Regisseur Wouter Vogel volgt Koen op de voet en toont het ware en ongefilterde leven van Koen die na een slopende rehab zijn leven weer probeert op te pakken vanuit zijn ouderlijk huis. Tegelijkertijd worstelt hij met schulden, vriendschappen en het vinden van de juiste therapie. Na een heftige terugval probeert Koen uit alle macht zijn persoonlijke relaties te herstellen en voorgoed af te rekenen met zijn verslaving. Zo verkent hij op Ibiza alternatieve therapieën, zoals de mystieke krachten van reiki en magische truffels.

Gedreven om zichzelf en de wereld te bewijzen dat hij écht veranderd is, stelt Koen zich een schijnbaar onmogelijk doel: de marathon van Rotterdam lopen. Is hij in staat om trouw te blijven aan zijn nieuwe levensstijl, of zal hij voor altijd geketend blijven aan het slachtofferschap van zijn eigen online imago?

Bekende gezichten

De eerste aflevering van Koen Aandachtsjunk is vanaf zondag 8 oktober exclusief te zien op Prime Video. De volgende twee afleveringen volgen elke keer na een week op zondag. Naast Koen zien we ook andere bekende gezichten in de docu. Onder meer Anna Nooshin, Jaimie Vaes en Estelle Cruijff komen aan het woord. Wij zijn heel benieuwd!

Bron: Prime Video | Beeld: NL Beeld