Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Thijs Boermans over zwangerschap Anna Nooshin: ‘Weg aan het zoeken’

'Ik voel me dan zo verschrikkelijk schuldig'

Thijs Boermans wordt over een paar maanden voor het eerst vader. Samen met Anna Nooshin verwacht de acteur namelijk hun eerste kindje. De zwangerschapsperikelen die hierbij komen kijken, zijn echter nieuw voor Thijs. In zijn podcast Borrelpraat vraagt hij dan ook advies aan vriend Niels Oosthoek, die al vader is.

Hulp nodig

In de podcast geeft Thijs toe dat hij 'een beetje hulp' nodig heeft. "Ik ben een beetje een weg aan het zoeken naar wat mijn functie nou eigenlijk is tijdens een zwangerschap", legt hij uit. De acteur merkt dat de verhoudingen in zijn relatie helemaal veranderen. "Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat als de vrouw de baby aan het maken is, jij helemaal niks te zeggen hebt." Hij vraagt zijn beste vriend dan ook om advies. "Waar vinden we daar de balans in Niels?"

Nachtrust

Inmiddels heeft Thijs de eerste vuistregels al wel onder de knie. "Als zij nou slecht heeft geslapen, dan moet ik bijvoorbeeld nu niet te veel gaan praten. Dan moet ik er voor zorgen dat ik alleen ontbijt maak en dan moet ik gewoon weg zijn. Gaan trainen of zo", deelt hij. Maar als Anna een goede nacht heeft gehad, heeft Thijs ook iets 'meer beweegruimte'. "Maar als ik heb gesnurkt in de nacht, dan krijg ik het al te horen. Het gaat zo ver dat ik soms ook denk: oh, ik moet niet te hard snurken of ademen. Misschien adem ik wel te hard." Wat hij al wel weet, is dat hij zijn vriendin niet tot last moet zijn tijdens de zwangerschap. "Want dat is op dit moment het enige wat ik ben: een last."

De nachtrust van zijn vriendin verstoren is het laatste dat Thijs wil. "Ik voel me dan zo verschrikkelijk schuldig dat ik mijn vrouw, die mijn kind ook aan het maken is, wakker houdt. Terwijl ze al twintig keer per nacht naar het toilet moet, want die hele blaas wordt weggeduwd door het kindje."

Geen parfum

Maar er zijn meer dingen veranderd sinds de zwangerschap. Zo heeft Thijs afscheid moeten nemen van zijn favoriete parfum. Die wil Anna namelijk niet meer ruiken. "Nu draag ik al een maand of drie geen parfum. (...) Mijn eigen ritueeltjes lopen totaal over hoop", vertelt hij. "Ik denk: laat me ook niet in de badkamer zijn als zij haar dingetjes moet doen. Voordat ik zomaar een la ongevraagd open ga doen om een wattenstaafje te pakken of zo. Dan krijg ik dat te horen."

Om zich voor te bereiden heeft Thijs nu een boek gekocht. "Zwangerschap Voor Mannen, heet het. "Ik voel me zo treurig", grapt hij. In de tussentijd kijkt hij enorm uit naar het tweede trimester. Deze schijnt volgens het boekje namelijk beter te zijn. "Dan kan je de gelukkigste partner hebben die er is. Daar hoop ik echt op."

Bron: Borrelpraat, RTL Nieuws |Beeld: NL Beeld