Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Juvat Westendorp: ‘Ik ben tóch een romanticus’

'Ik denk dat je meer geluk uit het leven haalt als je het met iemand kunt delen'

Hij is sinds 21 september te zien als Otis in de romcom Happy Single. Is Juvat Westendorp meer van de lange relaties of van het vrijgezellenleven? In de nieuwste Grazia beantwoord de knappe acteur een aantal lastige dilemma's.

Happy single of vaste relatie?

“Een vaste relatie, honderd procent. Ik denk dat je meer geluk uit het leven haalt als je het met iemand kunt delen. Net als Otis ben ik iemand die helemaal voor een meisje gaat als ik haar leuk vind. Vroeger riep ik altijd dat ik geen romanticus was, omdat ik er een verkeerd beeld bij had. Ik dacht dat het ’m zat in clichés als rozenblaadjes op bed. Voor mij zit het veel meer in de kleine dingen. Briefjes achterlaten, ontbijtjes maken én echt luisteren naar wat iemand leuk vindt. Dat doe ik, dus ik ben tóch een romanticus.”

Twintig kilo aankomen of kaal voor een rol?

“Helemaal kaal. Ik heb een hele tijd lang haar gehad, maar nu is het toch kort, dus dan is de stap naar kaal veel minder groot. Ik zal het wel heel ‘vet’ (haha) vinden om voor een rol twintig kilo aan te komen, maar ik voel me fijner in een fit lichaam.”

Op stap gaan of bankhangen?

“Ik ben nooit van het stappen geweest. Ik haal veel meer voldoening uit lekker met mijn vrienden of familie kletsen, thuis of op een terrasje. Ik vind het ook belangrijk om me-time te hebben. Elke ochtend sta ik om zeven uur op zodat ik sowieso een uurtje voor mezelf heb. Dan ga ik lezen of schrijf ik mijn gedachten van me af, met een koffietje erbij. De boeken die ik lees zijn heel verschillend, van de bijbel tot De Kracht van het Nu.”

Een dagje ruilen met Jim Bakkum of Yolanthe?

“Moeilijke vraag... Met Jim denk ik dan. Hoe lang we al bevriend zijn? Oeh... zeven jaar, sinds Onze Jongens. Ik ben benieuwd naar zijn gezinsleven met drie kinderen én ik wil weten hoe het is om te kunnen zingen, dat kan ik helemaal niet.”

Romcom of actiefilm?

“Ik houd én ben van de romcoms, ik kan er mijn hart in geven, maar ik zal het voor de verandering gaaf vinden om eens een actiefilm te maken. Nog liever speel ik in een dramafilm waarin je én je hele hart kunt leggen en diep van binnen moet zoeken naar verschillende emoties.”

Nooit meer verliefd of nooit meer acteren?

“Nooit meer acteren. Liefde staat voor mij boven werk. Ik word heel blij als ik op de set sta, maar diep gelukkig ben ik pas als ik vet verliefd ben.”

Dit artikel vind je in de nieuwste Grazia, nu in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld