Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: zó werkt de nieuwe Peluang-munt in Expeditie Robinson

Presentator Art Rooijakkers legt 't uit!

Elk seizoen zijn er weer nieuwe elementen in Expeditie Robinson. Zo is er dit jaar een gloednieuwe munt die kandidaten kunnen bemachtigen: de Peluang. We weten inmiddels dat dit staat voor 'kans', maar hoe werkt het nou precies als je zo'n munt hebt en inzet? Presentator Art Rooijakkers legt 't uit.

Munten in Expeditie Robinson

Naast de welbekende immuniteitsmunt, is er dit jaar een nieuwe munt geïntroduceerd in Expeditie Robinson. De immuniteitsmunt kennen trouwe kijkers inmiddels wel. Als kandidaten die in handen krijgen, hebben ze iets meer zekerheid. Het is dan ook een gewild item! Expeditieleden kunnen die munt inzetten tijdens een eilandraad, voordat de stemmen geteld worden. Alle stemmen op degene met de munt komen dan te vervallen en hij of zij is verzekerd van een plek in de volgende ronde.

De Peluang

Dit jaar kunnen kandidaten ook een Peluang-munt bemachtigen. Maar wat je daar nu precies mee kan? Dat is veel kijkers nog onduidelijk. Daarom geeft presentator Art Rooijakkers tekst en uitleg op Instagram. "Dit is de Peluang, nieuw in dit seizoen. Maleis woord voor kans, voor mogelijkheid en daar staat deze munt ook voor", vertelt hij. "Want stel nou, je hebt de meeste stemmen op eilandraad gekregen en je hebt een Peluang. Dan kun je die inzetten. En als je die inzet, dan maak je kans om een duel te spelen tegen degene die na jou de meeste stemmen heeft gekregen. Zo kun je jezelf nog redden." Aha!

Munt in het spel

De eerste Peluang-munt is al in het spel. Tijdens een van de eerste proeven konden de expeditieleden tijdens het spel het water in rennen om een zakje te pakken. Hier kon een munt in zitten, maar het zakje kon ook leeg zijn. De meeste kandidaten kozen ervoor om hun hoofd bij het spel te houden, maar een aantal mensen van team rood gingen tussendoor tóch voor een zakje. Bij de meesten was die helaas leeg, maar Roosmarijn had geluk: zij vond een Peluang. Althans, geluk? In de meest recente aflevering blijkt dat het voor haar nog niet per se een voordeel oplevert. Zal ze de munt tijdens de eerstvolgende eilandraad al moeten inzetten? Wij zijn heel benieuwd!

Bron: Instagram @expeditierobinson_rtl | Beeld: Shotbysud