Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Zó weinig mogen kandidaten meenemen naar Expeditie Robinson

Déze spullen mogen mee naar het onbewoonde eiland

Ein-de-lijk is het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson van start. We kunnen weer volop genieten van het survivalprogramma en zien hoe de kandidaten de unieke kans krijgen om op een onbewoond eiland de bikkelharde strijd aan te gaan. Ze weten het te overleven met weinig, heel weinig... Want het basispakket is maar matig. Maar wat én hoeveel mogen de kandidaten eigenlijk meenemen?

Expeditie Robinson

Een beetje rijst, een gevonden banaan of een gevangen vis – de kandidaten van Expeditie Robinson moeten het met heel weinig doen. Het is dan ook een behoorlijke challenge om het avontuur met basics te overleven en daarom proberen ze vaak een heleboel stiekem mee te sneaken. Het is immers geen koffertje van 20 kilo die je zelf meeneemt als je een weekje naar de zon gaat.

Smokkelen

Iris Enthoven, die dit seizoen meedoet aan het survivalprogramma, vertelt in een TikTok-video hoe weinig ze mee mogen nemen naar het eiland. "Eén grote trui, één t-shirt, één broekje, twee bikini's, twee sport bh's, twee sets ondergoed, twee paar sokken en twee paar schoenen", deelt de presentatrice. Ja echt, zó weinig mogen de kandidaten meenemen.

In een gesprek met Veronica Superguide vertelt ze dat het haar gelukt is om iets mee te smokkelen naar Expeditie Robinson. Ze wist een setje oordoppen mee te nemen het eiland op, zodat ze beter kon slapen 's avonds. "Het mag inderdaad niet nee, maar iets proberen mee te smokkelen hoort ook wel een beetje bij de ervaring, toch?", verklapte ze. Ook een paar vitaminepillen zijn door de crew niet ontdekt en in haar capuchon had ze tenslotte nog een paar tandenstokers gedaan. "Zodat ik 's avonds even snel door mijn gebit heen kon boenen."

@irisenthoven Hou je vast, zó weinig mag je meenemen het eiland op! 🌴 #expeditierobinson #survivor ♬ Sugar (feat. Francesco Yates) [Extended Mix] - Robin Schulz

Vitaminepillen en een pot pindakaas

De kandidaten proberen elk jaar weer op een slimme manier iets mee te smokkelen naar het eiland. Vorig jaar probeerde Niek Roozen een pot pindakaas mee te nemen. Best een groot exemplaar, dus deze moest natuurlijk meteen worden ingeleverd. Hugo Kennis, Expeditie Robinson winnaar van 2022, liet weten dat het hem wél lukte om vitaminepillen mee te nemen naar het eiland. "Ik bewaarde ze als de grootste schat, en voor elke opdracht brak ik er telkens een klein stukje af. Mentaal gaf me dat een enorme boost."

Bron: Cosmopolitan, Veronica Superguide, Girlscene | Beeld: Shotsbysud