Hassan Slaby over exit Expeditie Robinson: ‘Ik had alles verwacht behalve dit’

'Je bent net een gewonde Bambi in het wild'

Na lang wachten is afgelopen zaterdag ein-de-lijk het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson van start gegaan. RTL trakteerde ons meteen op de eerste twee afleveringen en daarin zagen we hoe acteur Hassan Slaby als eerste de expeditie verliet. We spraken hem exclusief over zijn exit.

Twee kampen

In de eerste twee afleveringen gaat de expeditie meteen vurig van start. Zoals gewoonlijk wordt de groep verdeeld in twee kampen: team rood en team blauw. Beide teams krijgen vrijwel meteen de taak om één iemand weg te sturen van het eiland; dat worden zangeres Eva Simons en presentatrice Iris van Lunenburg. En waar zij nog een kans krijgen om terug te keren in de expeditie door naar afvallerseiland te gaan, stopt het avontuur voor Hassan Slaby, die we onder andere kennen door zijn rollen in Goede Tijden, Slechte Tijden en SpangaS, wel per direct. De acteur krijgt last van zijn elleboog en merkt meteen dat het niet goed zit. Na een check van een lokale arts besluit hij naar huis te gaan.

Teleurgesteld

Hassan vertelt dat hij flink teleurgesteld was na zijn exit. “Je leeft er zo naartoe en je bereidt je voor. Ik had echt alles verwacht, behalve dit.” Toch was het vanwege zijn elleboog geen optie om te blijven. “Het zag er echt niet meer goed uit, het deed ook heel veel pijn dus ik kon ook niet meer bewegen”, vertelt hij. “En dan ga je keuzes maken en overwegen: of ik blijf gewoon zitten, maar dan weet je dat je sowieso binnen een paar dagen wordt weggestemd. Je kan niet meegaan met de groep, want je bent net een gewonde Bambi in het wild.”

Het bleek een verstandige keuze, want in Nederland bleek er meer aan de hand te zijn. Gelukkig gaat het inmiddels beter met zijn elleboog. Eén voordeel van zijn vroege exit: de koffie en croissantjes heeft hij niet lang hoeven te missen.

Beeld: RTL / Expeditie Robinson

Laatste nieuws