Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

3 selflove-tips van Jules von Hep die je zeker wilt onthouden

'Stop met het vergelijken van jouw lichaam en dat van anderen', raadt Jules aan.

De Britse celeb-tanning sprayer Jules Von Hep pleit voor body inclusivity en zelfliefde. Zijn doel: zo veel mogelijk mensen inspireren om van hun eigen lichaam te houden. Dit zijn drie selflove-tips van Jules die je zeker wilt onthouden.

Isle of Paradise

Jules von Hep heb je vast weleens voorbij zien komen op Insta of TikTok. Met zijn grappige posts en catchy opmerkingen maakt dé Britse tanning expert en oprichter van tanningmerk Isle of Paradise iedereen aan het lachen. Houden we van. Zeker omdat hij zo heerlijk eerlijk is en hij zijn eigen lichaam zonder gêne laat zien. Jules maakt zich hard voor body inclusivity en zelfliefde. En ja, dat is nodig, volgens hem. Want waarom zouden we in hemelsnaam zo negatief doen over ons eigen lichaam? Of zoals Jules zelf zegt: “Please, stop bitching about your body and start loving everything it does for you.”

Jules deelt dan ook drie fijne tips om meer van jezelf te houden.

1. Klaar met negatieve body chats

“Een reflectie in een winkelruit, de spiegel waar je langs loopt. Elke dag kijk je onbewust tientallen keren naar jezelf. En ja, dan poppen er gedachtes boven. Maar in plaats van op zo’n moment negatief over jezelf te denken, focus je op iets positiefs. Je hebt maar één lichaam, babe, daar moet je het mee doen. Dus in plaats van: ‘O, wat lijkt mijn buik dik in dat shirt’, zeg je tegen jezelf: ‘O, wat past die kleur goed bij mijn teint en zie ik er goed uit vandaag.’ Stop dus met die negatieve body chats en wees trots op wat het kan doen.”

2. Stop met vergelijken

“Lange tijd heb ik gewerkt met Kate Moss – sterker nog, ik tan haar nog steeds – en hoe vaak ik wel niet de vraag heb gekregen van andere klanten: ‘Kun je me laten lijken op Kate Moss?’ Eh, nee: tanning is geen toverstok. Ik kan je niet de benen van je favoriete celeb geven. That ain’t gonna happen. Stop met het vergelijken van jouw lichaam en dat van anderen. Je kunt wel blijven wensen dat je er anders uitziet, maar dat is zo zonde van de tijd. Het leven is veel te kort om steeds te hopen dat je er anders uit zou zien.”

3. Je uiterlijk is het minst interessante

“Tijdens mijn carrière ben ik op zoveel shoots geweest waarbij het alleen maar draaide om hoe dun iemand was. Als je niet dun was, deed je er niet toe. Terwijl het uiterlijk het minst interessante is aan iemand. Dat realiseerde ik me later. Na afloop van een tanningbeurt dacht ik nooit: wow, haar taille zag er amazing uit. Wel herinnerde ik me dat ze me aan het lachen maakte en dat ze zo aardig was. Dus waarom zijn we dan zo op ons lichaam gefocust? Denk daar aan de volgende keer dat je in de spiegel kijkt en je niet tevreden bent met je zelf.”

In de nieuwste Grazia vertelt Jules von Hep meer over zijn werk als celebrity tanner en waarom zelfliefde zo belangrijk voor hem is. Nu in de winkel. 

Tekst: Babette Dessing | Beeld: Isle of Paradise