Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Love Islands Kluuk over onverwachte exit: 'Ik neem Naomi niks kwalijk'

'Ik wilde ook niet te snel gaan en dat zie je ook wel terug'

In de herkoppeling van afgelopen maandagavond zagen we hoe Kluuk de Love Island-villa helaas moest verlaten. Nieuwe bombshell – tevens oud-deelnemer – Job maakte zijn opwachting in de villa en ging er met koppelpartner Naomi vandoor. De blonde hunk was echter not amused toen hij weg werd gestuurd, maar hoe denkt hij daar nu over? In gesprek met Grazia vertelt hij openhartig over zijn exit.

Oppervlakkig daten

Als we met Kluuk bellen en hem vragen waarom hij in eerste instantie meedeed aan Love Island vertelt hij dat hij eigenlijk wel klaar was met het 'oppervlakkig daten' in Nederland. "Elke keer na één, twee of drie dates stopte ik ermee", vertelt hij. "Zo leer je natuurlijk niemand kennen. Ik dacht: door aan Love Island mee te doen, zit je 24 uur per dag op elkaars lip en heb je weinig afleiding van buitenaf; dan ga je écht iemand leren kennen. Qua leven kwam het ook goed uit. Ik ben net klaar met mijn studie en werk zit eraan te komen. Ik ben 27; voor mij is het nu wel de tijd om een mooie, leuke vrouw te gaan vinden."

Balen, balen, balen

Kluuk dacht de liefde misschien wel te vinden bij de knappe Naomi. Die gedachten vielen echter in duigen nadat bombshell Job zijn opwachting maakte in het programma, waardoor Kluuk de villa moest verlaten. "Het ging voor mij allemaal heel snel. Daarom reageerde ik ook zo geschrokken. Eerst dacht ik nog wel dat het een normale herkoppeling zou zijn. Omdat er natuurlijk nog een vrouw alleen was."

Hoewel Kluuk erg geschrokken was van zijn onverwachte exit, neemt hij Naomi niks kwalijk. "Weet je wat het is, we kennen elkaar ook nog maar een paar dagen. Ik neem haar niks kwalijk en hem ook niet." Toch baalt hij wel van zijn vertrek. "Ik had daar het liefst zo lang mogelijk willen zitten om te kijken of het wat zou worden met Naomi of met een andere dame die binnen zou komen lopen."

Tweede kans

Maar waarom koos Kluuk eigenlijk meteen voor Naomi? "Ik koos voor Naomi op basis van uiterlijk. En toen gingen we praten en vond ik haar eigenlijk wel heel leuk. Toen dacht ik: 'Als het uiterlijk goed is, en ik kan met haar lachen, dan kan dit wel wat worden. Maar ik wilde ook niet te snel gaan en dat zie je ook wel terug."

Toch hoopte Kluuk – net als Nycole – op een tweede kans. "Ik heb dat constant gehoopt. Toen ik op het vliegveld werd afgezet dacht ik: 'Oké, het zit er echt niet meer in'. Ik was zelf niet heel bekend met het programma van tevoren. Ik wist niet wat voor trucjes ze allemaal konden uithalen. Ik had het een paar keer gezien, maar ik had bijvoorbeeld niet verwacht dat Nycole terug zou komen. Ik zat echt tot het laatste moment te hopen. Maar het mocht niet baten helaas", lacht hij. "Maar ik heb een onwijs leuke tijd gehad en dat is het belangrijkste. Het was een ervaring die ik niet had willen missen", vertelt hij dan. Enne, daar kan natuurlijk niets tegenop!

Beeld: Love Island