Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De Bachelors Yaël eerlijk over ‘het perfecte plaatje’ op social media

'Dat perfecte plaatje bestaat niet, dat is een illusie'

Nederlandse premiere Beautiful Disaster

Op social media zien we de hele dag door de mooiste en meest perfecte foto's voorbijkomen. Hoewel we misschien wel weten dat dit niet altijd de realiteit is, kan het toch een bepaald beeld geven of voor onzekerheid zorgen. Zonde, zo vindt ook Yaël, die we kennen van De Bachelor. Ze deelt daarom een eerlijke post op Instagram.

Misvormd beeld

"Make sure you are happy in real life, not just in social media 🙏🏻💗", begint ze haar post. "Instagram is een misvormd beeld van de realiteit geworden en aan dat misvormde beeld hechten mensen helaas te veel waarde", stelt Yaël. "Mensen worden daardoor onzeker, gaan zich met anderen vergelijken, krijgen depressieve gevoelens, voelen zich niet goed of mooi genoeg." Ook willen mensen volgens de presentatrice voldoen aan het ‘perfecte plaatje’ dat wordt gecreëerd op social media. "Maar dat perfecte plaatje bestaat niet, dat is een illusie."

Gelukkig in het echte leven

"Niemand is namelijk perfect, elk huisje heeft z’n kruisje en iedereen heeft zijn/haar onzekerheden", benadrukt Yaël. "Niet iedereen die gelukkig lijkt op Instagram, is ook gelukkig in het echte leven." De mooie foto's die je van iemand voorbij ziet komen zijn dan ook maar een klein deel van iemands leven. "Het is heel makkelijk om perfecte plaatjes en leuke momenten te delen op social media maar dat betekent niet dat iemands leven perfect is. Het is véél belangrijker om gelukkig te zijn in het echte leven en gelukkig te zijn met jezelf."

"Ben je blij met jezelf? Blij met hoe jij je leven leidt? Ben je net zo mooi vanbinnen als vanbuiten? Ben je goed voor anderen en heb je een goed hart? Ben je gezond en heb je liefde om je heen? Besteed je tijd aan dingen/mensen die jou energie geven en die belangrijk voor jou zijn? Dat is pas iets om trots op te zijn", vindt Yaël. "Dat zijn de waardevolle en echte dingen in het leven. Daar draait het om. 🤍" Hear, hear! 

Bron: Instagram @yael.isabelle | Beeld: NL Beeld

Showbizz
  • NLD/Amsterdam/20230328 - Nederlandse première Beautiful Disaster Fotograaf: BrunoPress / ArjoFrank Fotografie Op de foto: Nick van der Heijden, Sanne Ghislaine, Yaël Isabelle, Cyrano Lionel