Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Déze twee eisen had Kim Cattrall voor haar terugkeer in And Just Like That

Samantha Jones is back!

Fans kijken al weken reikhalzend uit naar de seizoensfinale van And Just Like That. Vanaf vandaag is de allerlaatste aflevering van dit seizoen dan finally te zien. Daarin zien we namelijk hoe Kim Cattrall haar comeback maakt als Samantha Jones. Maarre, daarvoor had de actrice wel de nodige voorwaarden gesteld.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van And Just Like That.

And Just Like That

In de Sex and the City-reboot And Just Like That volgen we opnieuw het leven van de vriendinnen Carrie Bradshaw, Charlotte York en Miranda Hobbes en zijn daar ook een hoop nieuwe vrienden bij gekomen. De grote afwezige is Samantha Jones, een personage gespeeld door Kim Cattrall. Hoewel ze in het eerste seizoen niet te zien was, maakte ze speciaal voor fans wat tijd vrij voor een (heel) korte cameo.

Zo zien we in de laatste aflevering een telefoongesprek tussen Carrie en Samantha, waarbij het weer helemaal koek en ei lijkt te zijn. Samantha wilde namelijk aanwezig zijn bij ‘The Last Supper’ waar alle vrienden afscheid gingen nemen van het appartement van Carrie. Helaas heeft ze vertraging gehad waardoor het haar niet lukt, maar doet ze op geheel eigen wijze alsnog een laatste eer aan het appartement – met een Brits accent, cheerio!

Twee eisen

Hoewel de cameo van Kim al een tijdje op de planning stond, ging er nog wel wat aan vooraf. Page Six meldde namelijk dat de actrice wel wat eisen had voor ze instemde met een verschijning in de serie.

“Kim had twee eisen”, liet een bron weten aan Page Six. “Een, ze wilde niet acteren met een van de andere meiden, en twee, ze wilde Michael Patrick King (de producer en showrunner van AJLT, red) ook niet zien. Daarnaast zou het volgens de bron ook gaan om een hoop geld wat ze voor haar korte verschijning kreeg.

Verrassing voor iedereen

Voor fans was het een grote verrassing dat Samantha Jones weer te zien zou zijn, maar ook voor de cast. Zo stond de actrice niet op de callsheet. Evan Handler, die de rol van Harry Goldenblatt vertolkt, vertelde dat het een grote verrassing was voor iedereen. “Ik kwam er op dezelfde dag achter als jullie. Blijkbaar was haar scène opgenomen in een garage, zonder contact met anderen. De enige plek waar ik haar zal verwelkomen is in mijn woonkamer wanneer het te zien is op tv.”

De serie heeft inmiddels een derde seizoen aangekondigd, hopelijk gaan we dan nog meer zien van Samantha Jones!

Bron: Elegance, Harper’s Bazaar, HBO MAX | Beeld: And Just Like That