Huh? Keert Samantha Jones tóch terug in And Just Like That…?

'Mijn doel is om alle personages bij elkaar te brengen', aldus showrunner Michael Patrick King.

Het was voor veel fans van Sex and the City een enorme bummer dat Kim Cattrall niet terugkeerde in de reboot And Just Like That… Maar als we showrunner Michael Patrick King mogen geloven, is er voor haar personage Samantha Jones wel een plekje in het tweede seizoen.

De terugkeer van Miss Jones

De makers van And Just Like That… buigen zich momenteel over de storyline van het tweede seizoen. Enne, het lijkt erop dat onze favoriete PR business woman terugkeert – tot grote vreugde van de SATC-fans. Nou ja, soort van dan. Kim Cattrall lijkt namelijk nog steeds niet erg welkom op de set van Michael Patrick King, maar haar karakter Samantha Jones is dat wel.

In een interview met Variety licht regisseur King een tipje van de sluier op. Op de vraag of Carrie en Samantha contact blijven houden, antwoordt hij met een volmondige ‘Ja’. Veel wilde de showrunner echter nog niet kwijt over het nieuwe seizoen en de verhaallijn van Samantha. Momenteel zijn hij en zijn schrijvers namelijk nog druk bezig met het plot. “Het is nu allemaal zo nieuw. Een van mijn grote regels is om dingen pas te vertellen als ze echt zijn.”

Wel lijkt King het belangrijk te vinden dat Samantha een prominente(re) rol krijgt in het komende seizoen. “Mijn doel is om alle personages bij elkaar te brengen,” vertelde hij daarover, “zodat ze niet te veel van elkaar af komen te staan.”

De meeting

Tijdens de laatste aflevering van And Just Like That… zien we dat Carrie, gespeeld door Sarah Jessica Parker, in Parijs is. Via sms heeft ze contact met Samantha die in Londen zit en Carrie stelt voor om af te spreken. “How’s tomorrow night?” was het berichtje dat Carrie vervolgens terugkreeg. Maar de echte ontmoeting kreeg de kijker helaas niet te zien. It made us wonder, hoe verliep die rendez-vous precies?

“Het is heel grappig”, begint King wanneer hem gevraagd wordt naar hoe de off-screen hereniging tussen de dames verliep. “Elke schrijver (van zijn team, red.) had een verschillende versie van wat er gebeurde tijdens dat gesprek.” Zelf vermoedt King dat de champagne die avond vloeide. “Ik denk dat er een volwassen gesprek plaatsvond, en een liefdesaffaire toen ze beiden inzagen dat sommige dingen belangrijker zijn dan de angst om te helen. Ik ben er zeker van dat ze een fantastische nacht hadden.” De showrunner denkt dan ook dat alles weer koek en ei is tussen de twee vriendinnen, maar wat het nieuwe seizoen voor ons in store heeft? Dat is nog even afwachten..

Bron: Marie Claire, Variety, Metro UK | Beeld: And Just Like That…

Laatste nieuws