Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

4 tips voor een geweldige verjaardag met vriendinnen

Genoeg inspiratie!

Vroeger vonden we onze verjaardag geweldig. Maanden van tevoren verheugden we ons al op het feestje en de cadeautjes. Naarmate we ouder worden, gaan we hier steeds minder om geven. Helemaal tussen de twintig en de dertig, wanneer er misschien nog geen kinderen zijn en we druk zijn met de carrière, wordt een verjaardag nogal eens overgeslagen. Zonde eigenlijk, want een jaar ouder worden is toch altijd reden voor een feestje! Je hoeft je verjaardag niet groots te vieren, maar het is altijd leuk om even met een paar vriendinnen stil te staan bij het moment. Wil jij graag je verjaardag vieren met je vriendinnen, maar hoef je echt geen groot feest? Wij delen vier tips voor een geweldige verjaardag met je vriendinnen.  

 

1. Hou een high tea 

Bij een verjaardag hoort taart. Nu kun je natuurlijk gewoon een taart bestellen, maar je kunt voor de gelegenheid ook extra uitpakken. Een leuk idee hiervoor is het organiseren van een high tea. Trommel je beste vriendinnen op en haal een hoop lekkere zoete hapjes in huis. Zorg natuurlijk ook voor lekkere theesmaken. Het hoeft allemaal echt niet heel groots of duur te zijn en zo kunnen jullie toch lekker samen bijkletsen. Wil je toch liever iets meer uitpakken? Dan is het ook leuk om voor de high tea samen met je vriendinnen jullie eigen hapjes te maken! Zo zijn jullie al snel een hele dag bezig en ben je verzekerd van een gezellige verjaardag.  

2. Ga iets leuks doen buiten de deur 

Liever even het huis uit? Dan kunnen jullie ook een leuke activiteit doen buiten de deur! Dit kan van alles zijn en je kunt het zo duur en leuk maken als je zelf wilt. Misschien willen jullie een schilderworkshop volgen, een kookles nemen, een dagje naar de spa gaan of zelfs een avontuurlijke buitenactiviteit plannen, zoals wandelen of fietsen. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, als je jouw speciale dag maar lekker door kan brengen met je beste vriendinnen.  

3. Hou een filmavond 

Een filmavond organiseren voor je verjaardag met vriendinnen is een geweldige manier om gezelligheid en ontspanning te combineren. Trek je favoriete films uit de kast, richt een knusse ruimte in met zachte kussens en dekens, en voorzie een overvloed aan popcorn en lekkere snacks. Terwijl de lichten gedimd worden en de film begint, kunnen jij en je vriendinnen samen lachen, huilen en genieten van filmklassiekers of nieuwe releases.  

4. Game night 

Tot slot is het ook erg leuk om een spelletjesavond te houden voor je verjaardag. Trek je favoriete spellen uit de kast en ga de strijd met elkaar aan. Je kunt er ook een nostalgisch tintje aan toevoegen, door te kiezen voor spelletjes die jij als kind graag speelde. Zo kun je op je verjaardag op een leuke manier weer even stilstaan bij die goede oude tijd. Een spelletjesavond staat garant voor een hoop plezier. Zo wordt het zeker een verjaardag om nooit te vergeten.  

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Unsplash