Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fawry not Sawry open over mentale struggles: ‘Ging tot het gaatje om mensen te pleasen’

'Ik had alles waar ik ooit van gedroomd had, maar van binnen was ik niet blij met mezelf'

We kennen Fawry not Sawry als een enthousiaste en vrolijke presentator. Toch kampt hij met mentale struggles, zo deelt hij in een openhartig bericht op Instagram. Hij besloot daarom zijn koffers te pakken en een paar dagen alleen op vakantie te gaan om alles op een rijtje te zetten.

Alleen op vakantie

Fawry boekte een vakantie naar Spanje en vertrok in z'n eentje. Best spannend, zo geeft hij toe. "Alleen op vakantie. Het zat al een paar jaar in mijn hoofd, maar ik durfde dit nooit aan. Nu was het dan echt zo ver", schrijft hij op Instagram bij een serie vakantiekiekjes. De presentator kreeg veel de vraag waarom hij alleen wegging, en dat heeft alles te maken met zijn mentale gezondheid.

Mentale klachten

"Na jaren ongelukkig te zijn geweest met mijn werk, vond ik drie jaar geleden eindelijk mijn droombaan. Helaas was dit ook het moment dat ik te maken kreeg met mentale klachten en mijn onverwerkte trauma’s uit het verleden", deelt Fawry. "Ik stond niet sterk in mijn schoenen en kon over elk klein dingetje onzeker worden. Niet iedereen in mijn omgeving had het beste met mij voor, maar dit zag ik zelf niet in. Ik wilde het zo graag goed doen allemaal. Ik wilde iedereen trots maken en niemand teleurstellen", legt hij uit. "Ook was ik bang om alles te verliezen, dus ging ik tot het gaatje om mensen te pleasen."

Dit kwam ook naar voren in de tijd dat Fawry nog de titel 'roddelkoning' droeg en hij juice deelde op Instagram. "Zo is het ook te verklaren dat ik in mijn juice tijd iedereen te vriend wilde houden. Mensen die boos op mij werden kon ik helemaal niet aan", blikt hij terug. "Vaak legde ik mijn eigen geluk in de handen van een ander en zocht ik vaak bevestiging. Ik kreeg last van depressies en zelfs suïcidale gedachten. Ik had alles waar ik ooit van gedroomd had, maar vanbinnen was ik niet blij met mezelf. Soms voelde ik me eenzaam of niet begrepen/gehoord."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Fawry (@fawrynotsawry)

Alles een plek geven

Een vakantie onder de Spaanse zon heeft Fawry goed gedaan. "Gelukkig ben ik al een tijdje verder, gaat het veel beter en zit ik in rustig vaarwater. Hier op deze plek kon ik alles van me afschrijven, een plek geven en loslaten. Het is een lange reis en ik ben er nog lang niet, maar de zelfliefde groeit elke dag steeds een beetje meer. ❤️"

Denk jij aan zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 of 0800-0113.

Bron: Instagram @fawrynotsawry | Beeld: NL Beeld