Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Riverdale-cast over leeftijd personages: 'Zie er niet uit alsof ik 17 ben'

Het is volgens de acteurs best confronterend om iemand te spelen die veel jonger is.

Een tiener spelen terwijl je zelf in de twintig of zelfs dertig bent is in Hollywood eerder regel dan uitzondering. Ook de cast van Riverdale kan daarover meepraten: de acteurs in de Netflix-serie spelen personages van een jaar of 17, terwijl ze zelf veel ouder zijn dan dat. In een interview met de Amerikaanse website Vulture vertellen ze dat dat soms best wat persoonlijke issues met zich meebrengt.

Lili Reinhart

Lili Reinhart, die in de serie Betty Cooper speelt, begon met Riverdale toen ze 19 jaar was. Ze vertelt dat ze het lastig vindt om oude afleveringen van de serie terug te zien, omdat haar lichaam in de loop der jaren veranderd is. "Het was trippy om op te groeien in deze show en constant beelden van mezelf te zien van toen ik 19, 20, 21 was. Mijn lichaam ziet er niet meer zo uit", aldus Lili. "Als acteur in het algemeen heb je het gevoel dat je jezelf vasthoudt aan een consistente norm van 'ik mag niet ouder worden' en 'ik moet er blijven uitzien zoals ik deed'", legt ze uit.

In het nieuwe seizoen gaan de hoofdrolspelers weer terug in de tijd en zijn ze 'ineens' weer 17. "Ik heb mezelf in de spiegel bekeken en een paar keer om mezelf gelachen. Ik zie er niet uit alsof ik 17 ben, en dat vind ik prima!"

Camila Mendes

Hoewel Camila Mendes (Veronica Lodge) het ook best vreemd vindt om iemand te spelen is die jaren jonger is, begrijpt ze wel dat het voor de serie noodzakelijk was dat de cast terug de tijd inging. "Ik denk echt dat de reden dat we terug in de tijd moesten gaan en weer 17 moesten worden, was dat we allemaal samen van het afgelopen seizoen konden genieten op de meest gezonde manier van Archie Comics", aldus de actrice.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld