Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kim Kötter over huis vol jongens: ‘Altijd wat te beleven’

'Als moeder en vader zijnde uit gezinnen van vooral meisjes hadden we een opleiding mogen volgen van tevoren'

Kim Kötter en hubby Jaap Reesema hebben samen drie zoontjes: Muck, Youp en Ted. En hoewel Kim enorm geniet van het moederschap, brengt een huis vol jongens soms ook de nodige uitdagingen met zich mee. In een uitgebreide post op Instagram vertelt de mommy hoe dat er ongeveer uitziet.

Nooit rust

"Onze boys", schrijft Kim vol trots bij een serie prachtige foto's van hun drie zoontjes. "Altijd wat te beleven. Nooit rust. Altijd bovenop elkaar, aan elkaar, verstrengeld in elkaar, ruziënd op elkaar, keihard lachend met en om elkaar, stoeiend met elkaar (wat altijd uitloopt tot geschreeuw en gehuil van 1 van de 3)", voegt ze eraan toe. "Maar ook allerbeste maatjes van elkaar, supportive naar elkaar, mega competitief onderling maar ook altijd een team met elkaar. Altijd samen", deelt ze over Muck, Youp en Ted. "Het is keihard werken met 3" aldus de mom. "Piemol fases zijn een utopie. Een verzinsel. Het is geen fase. Ze sluiten het niet af. Het blijft de rest van hun leven. En dus die van ons."

Opleiding volgen

Zelf komen Kim en Jaap allebei uit een gezin met vooral meiden. "Als moeder en vader zijnde uit gezinnen van vooral meisjes hadden we een opleiding mogen volgen van tevoren", grapt ze dan ook. "Voor die van scheids, EHBO post, schoonmaker (vooral van wc’s), klusjesman/vrouw, voetbal oppomper, zoeker (want ze kunnen nooit wat vinden), een soort van hordenloper (al die ballen over hek), seksuele voorlichter (piemol fase begint al bij de geboorte!), sportinstructeur, wikipedia-er (al die vragen in detail over geschiedenis etc!), voetbal-expert (hoezo onthouden ze alles van FIFA)", somt ze op.  Maar dat is nog niet alles. "Je moet stoer zijn, alles kunnen maken, direct beschikbaar zijn (24/7, commanderen hoeven zij niet te leren) De lekkerste baksels kunnen maken. (Nu) altijd alle boodschappen in huis hebben. (Ze hebben honger. Veel honger. En nu)."

"Maar als ze pijn hebben of ruzie dan willen ze naar papa of mama. Een kusje erop 🥰", gaat Kim verder. "Je bent grasvlekken & was expert. Je moet altijd direct in actie kunnen komen. En kunnen rennen. Heel hard. Maar niet sneller dan zij. Want dat is niet eerlijk" grapt ze. "Ze willen bij je in bed als ze nachtmerries hebben of omdat ze zogenaamd niet kunnen slapen. Ze willen alles weten voor het slapen gaan. Ze willen knuffelen en kusjes geven als de ander niet kijkt of als de ander wel kijkt en dan meer dan de ander. En vanaf jongs af aan spelen ze beide ouders uit tegen elkaar."

Wat een avontuur

Ondanks alle uitdagingen die bij het ouderschap komen kijken, is Kim bovenal dol op haar drie jongens. "Ze zijn de liefste en de stoutste. Maar oooh wat een avontuur. We kunnen niet wachten op alles wat nog komen gaat", zegt ze. "Maar voorlopig wil ik even dat de tijd stil blijft staan. Vooral nu ze in bed liggen te slapen. 🤣 Super verliefd, trots en super kapot. Maar alsnog super verliefd." Aahw!

Bron: Instagram @kimkotter | Beeld: NL Beeld