Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tips en ideeën om een stoere en eigentijdse keuken te creëren 

Het aanpakken van de keuken bij jou in huis is een van de leukste klussen om aan te pakken. Je kunt hierdoor goed een persoonlijke draai geven aan de ruimte en je maakt optimaal gebruik van de ruimte dankzij de perfecte indeling. Lijkt een keuken met een stoere en eigentijdse uitstraling je wel wat en ben je daarom steeds meer aan het overwegen om een industriële keukenstijl door te voeren?

Ga voor stoere materialen, zoals een keukenblad van beton

Om een keuken in industriële stijl in huis te halen, is het belangrijk dat je slim omgaat met het gebruik van de materialen. Kies bijvoorbeeld voor een keukenblad van beton. Door het robuuste materiaal en de grijze kleur zorg je meteen voor een stoer randje aan de keuken. Goed om te weten, is dat je een keukenblad van beton kan voorzien is van een handige coating. Deze coating zorgt ervoor dat het blad minder vlekgevoelig is. Ondanks de coating wordt echter wel aangeraden om vloeistoffen zo snel mogelijk van het werkblad te verwijderen.

Keukenkastjes in het zwart lenen zich perfect voor een stoere en eigentijdse keuken

Maar de stijl en de kleur van de kastjes bepalen ook voor een groot deel de uitstraling van de keuken. Dat is ook helemaal niet zo gek, want de kastjes zijn een van de eerste dingen die je ziet op het moment dat je in de keuken bent. Door te kiezen voor kastjes in het zwart, kun je erg makkelijk die ene gewilde industriële stijl bereiken. Vandaag de dag zijn de kastjes van deze  keukens zowel met greepjes als zonder handgrepen te bestellen. Waar gaat jouw voorkeur op dit moment het meeste naar uit?

Kies voor robuuste en fijne apparatuur, bijvoorbeeld uitgevoerd in het RVS

Maar ook het uitzoeken van de juiste soort apparatuur bepaalt voor een erg groot deel de stoere en eigentijdse look van de keuken. Robuuste apparatuur van RVS, zoals een vrijstaand fornuis, is bijvoorbeeld de perfecte investering. En heb je net even wat extra ruimte over? Overweeg in dat geval om een stijlvolle zwarte wijnklimaatkast in huis te halen. Dit kan zomaar de blikvanger van de ruimte worden en de keuken is ineens de perfecte plek om vrienden te entertainen. Al met al is er op het gebied van het uitzoeken van apparatuur voor een stoere en eigentijdse keuken enorm veel mogelijk. Zo is er dus voor ieder budget altijd wel wat wils.

Knusse accessoires zoals handige plankjes aan de wand of een buffetkast van staal

Op het moment dat je een keuze hebt gemaakt voor de nieuwe keuken bij jou in huis, is het de hoogste tijd om ook meteen naar de ultieme finishing touch te gaan zoeken. Hoe je dat het beste aan kunt pakken, is deels afhankelijk van de beschikbare ruimte in de keuken. Investeer bijvoorbeeld in handige plankjes aan de wand of ga voor nóg meer opbergruimte met een stoere buffetkast van staal. Door middel van deze accessoires kun je je eigen persoonlijke smaak nog beter terug laten komen in de ruimte.

In een keukenwinkel bekijk je alle opties voor een stoere en eigentijdse keuken

Is je interesse gewekt en kom je op dit moment graag te weten wat er allemaal mogelijk is voor de keuken bij jou in huis? Dan is het een goed idee om binnenkort een keer een bezoek te plannen aan een keukenzaak bij jou in de regio. Hier zie je in één oogopslag alle mogelijke opstellingen voor een industriële keuken en je komt er meteen achter wat voor elementen er eigenlijk niet mogen ontbreken voor de keuken bij jou in huis.

Beeld: Unsplash (Naomi Hébert)