Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De redactie test: welke mascara is het best?

De Grazia-redactie test drie nieuwkomers.

Een mascara is onmisbaar in je beautykastje. Maar welke moet je kiezen? Ga je voor veel volume, liftend of juist een maximale krul? De Grazia-redactie test drie nieuwkomers. Welk komt als beste uit de test?

Lash Clash Mascara

Hoofdredacteur Annelies test de Lash Clash Mascara in de kleur Brown. €41,70, Yves Saint Laurent

Doet de mascara wat-ie belooft?  “Ik heb van nature gelukkig al dikke en lange wimpers. Als ik mascara aanbreng, wil ik dat dan ook graag accentueren. Deze Lash Clash Mascara belooft extreem volume plus een ultiem liftend effect. En de mascara doet wat-ie belooft. Ik krijg volle wimpers en een liftend effect.”

Makkelijk aan te brengen? “Het aanbrengen vind ik door de volle structuur lastig. Ik moest uitschieters wegwerken met een wattenstaafje. Ook breng ik twee lagen aan voor echt een wow-effect. Met het grote borsteltje kan je je wimperhaartjes wel makkelijk scheiden.”

Hoe zit-ie?  "Hij blijft prima zitten zonder af te geven. Pluspunt, want ik wil niet het risico lopen dat ik ergens met panda-ogen aankom.”

Jeh or neh? “Jeh. Die beloofde volumeboost geeft hij ook echt."

Cijfer: 7+.

Telescopic Lift Mascara

Chef update Jill test de Telescopic Lift Mascara in de kleur zwart. €21,99, L’Oréal Paris

Doet de mascara wat-ie belooft? “Ik heb fijne wimpers met weinig volume en zoek een mascara die me langere en vollere wimpers geeft. Dat krijg je zeker met deze Telescopic Lift, al moet je daarvoor wel een aantal lagen aanbrengen. Het is fijn dat-ie niet klontert, want ik heb een hekel aan ‘spinnenpoten’.”

Makkelijk aan te brengen? “Ja, al moest ik wel even wennen. De mascara heeft een bijzonder borsteltje met dubbele haakjes die je wimpers vastpakken en liften. Ook zijn er twee kanten. Ik gebruik eerst de platte kant om m’n wimpers te liften en daarna de andere kant om volume aan te brengen. De eerste keer vond ik die vrij lastig, maar de dag erna ging het een stuk sneller."

Hoe zit-ie? Blijft de hele dag zitten, zonder dat-ie uitloopt of vervaagt.”

Jeh or neh? “Jeh. Ik vind het een prettig idee dat deze mascara vegan is en niet getest op dieren.”

Cijfer: 8

Kylash Volume Mascara

Chef beauty & lifestyle Babette test de Kylash Volume Mascara in de kleur Black. €25,99, Kylie Cosmetics

Doet de mascara wat-ie belooft? “Meer volume, een betere krul en een liftend effect. De nieuwste mascara van Kylie Jenner belooft veel en stelt zeker niet teleur. Met één lik krijg ik volle wimpers en ze zijn ook een tikkie langer mét meer krul.”

Makkelijk aan te brengen? "Het is een lekker dik borsteltje, waardoor je de mascara snel kunt aanbrengen en je je wimpers makkelijk kunt scheiden. Alleen bij de binnenste en buitenste ooghoeken vind ik het lastiger om de wimperhaartjes mee te pakken zonder uit te schieten.”

Hoe zit-ie? "De hele dag. Ook fijn is dat m'n wimpers nog steeds zacht en licht aanvoelen."

Jeh or neh? "Een dikke jeh. Ik heb volle, liftende wimpers en dat voor een prima prijs! Plus de mascara is vegan, cruelty-free en geschikt voor gevoelige ogen, en dat is erg fijn.”

Cijfer: 8